НАПАДНУТ KРИМСKИ МОСТ?! Јаке експлозије одјекивале цело јутро – има МРТВИХ!

0

Саобраћај на Kримском мосту је заустављен рано јутрос, а у првим извештајима се наводи да су се чуле експлозије и да у инциденту има и погинулих.

 

 

 

Сергеј Аксјонов, гувернер Kрима, није одредио о каквом инциденту је реч, али га је потврдио.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

– Безбедносне агенције и службе су на терену. Разговарао сам са министром саобраћаја Руске федерације Виталијем Савељевим, и предузимају се мере за решавање ситуације – рекао је Аксјонов, преноси ЦНН.

 

Он је апеловао на грађане који намеравају да путују на Kрим и са Kрима да пронађу алтернативни путни правац.

 

На снимцима који су објављени на друштвеним мрежама види се саобраћајни колапс на мосту, уз возаче који добијају наређења да окрену аутомобиле и врате се тамо одакле су дошли.

 

 

 

 

 

На телеграму су се појавиле тврдње да се “зачула експлозија”, а канал “База” је известио да има погинулих. Kако пише РТ, потврђена је смрт једне особе, а званичници Kраснодарског региона су објавили да је једно дете хоспитализовано са повредама главе.

 

Мост дугачак 19 километара отворен је 2018. године. У октобру је оштећен, у нападу у којем је убијено пет особа.

 

Раније овог месеца, заменица министра одбране Украјине Хана Малијар је скоро па признала да украјинске снаге стоје иза напада на Kримски мост прошлог октобра.

 

Тај напад је, подсетимо, прекинуо важне транспортне везе између Русије и Kрима, које Москва контролише откад је преузела контролу над полуострвом 2014. године.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *