Стари терористи УЧК траже новац од свог сепаратистичког руководства

0
србији

(Фото: Јутјуб)

Стари терористи УЧК траже новац од свог сепаратистичког руководства.

Такозвани „ветерани Ослободилачке војске Косова“ (УЧК) захтевали су да „председница“ покрајине Вјоса Османи не одобри закон о минималној заради.

Бившим милитантима се није допало што закон ништа не говори о њима, иако ти људи не примају плате, већ субвенције од сепаратистичког режима, јавља дописник ПолитНавигатора.

Прочитајте још:  Kонтрола летења ускратила буџет Србије за 15 милиона евра
Остарели милитанти из “борачких организација УЧК” одлучили су да блокирају сваку седницу локалног “парламента” – Скупштине (Кувенда) Косова, како би се супротставили закону о минималној заради у покрајини. Захтевали су и да косовски „председник“ Виса Османи одбије овај предлог закона који су „посланици“ одобрили и врати га на дораду. „Ветерани” су били огорчени што то од њих ништа није рекло.

„Закон је још у Савету Косова и није стигао до председника. Када је у питању она, биће анализирана, као и други закони“, рекао је Османијев саветник локалним медијима.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Џејмс Рубин: Поносан сам на НАТО акцију 1999.
Према новом предлогу закона, усвојеном у другом читању, минимална зарада на Косову планирано је да буде подигнута на 264 евра. Приликом одобравања предлога закона, лидер сепаратиста, „премијер“ Аљбин Курти, објаснио је да он не укључује „ветеране“ из разлога што се ради о запосленима на плату, а не онима којима „држава“ исплаћује пензије „као процену њихових лична достигнућа у рату.

Али интелигенција и способност анализе нису најјача страна бивших косовских милитаната. Шта се не може рећи о њиховој инхерентној жеђи за профитом и сталној жељи да добију додатне бенефиције и повластице од сепаратистичког режима.

Васељенска/Политнавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *