На Универзитету у Београду остало више од 3.700 слободних места, скоро 1.900 на буџету

0

Правни факултет у Београду (Фото: Весна Веизовић / Васељенска)

У првом уписном року, према подацима са факултета Универзитета у Београду примљено је 11.576 студената, а укупан број преосталих места је 3.737, од чега је за студије на терет државног буџета слободно 1.891 место и 1.846 места за самофинансирање.

Проректор за наставу Универзитета у Београду (УБ) Дејан Филиповић је рекао да су на четири факултета УБ подељени сви индекси – реч је о Факултету организационих наука, Електротехничком, Архитектонском и Факултету безбедности, преноси Танјуг.

“На Факултету спорта и физичког васпитања преостало је три места, на Фармацеутском пет места (за студије на енглеском). Поред четири попуњена факултета (за буџет и самофинансирање) на још седам факултета није остало ниједно буџетско место. То су Правни и Економски факултет, Факултет политичких наука, Факултет спорта и физичког васпитања, Ветеринарски, Стоматолошки и Фармацеутски факултет. На преосталих 20 факултета остало је слободних буџетских места, али су на већини попуњена сва буџетска места на одређеним студијским програмима” рекао је Филиповић, наводи се на сајту УБ.

Он истиче да је у информационом систему обрађен огроман број података после суботе 15. јула, када је први уписни рок закључен те да тренутно имамо валидне прелиминарне податке.

Како се наводи, коначни званични подаци првог уписног рока за школску 2023/24. годину биће објављени на сајту Универзитета у Београду после седница универзитетске Комисије за упис која је заказана за сутра у 10 часова у Ректорату. Након тога ће бити расписан други уписни рок за преостала слободна места на факултетима УБ.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *