Политнавигатор: Крвави убица Срба поново им прети ратом и геноцидом

0

Насер Орић

Политнавигатор: Крвави убица Срба поново им прети ратом и геноцидом.

Бивши командант босанске исламистичке казнене дивизије Насер Орић дао је низ ратоборних изјава.

Прочитајте још:  Насер Орић поново прети ратом и крвопролићем, Срби поручују: Не бојимо се
Од 1992. до 1995. године насилник који је починио масовна и брутална убиства Срба говорио је да ће у Босни избити нови рат, преноси РТРС.

Прочитајте још:  ЗАВЕТНИЦИ У ПОСЕТИ МИНИСТАРСТВУ ПРОСВЕТЕ РУСКЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ
О новом рату у Босни и Херцеговини, а посебно у Подрињу, Орић је говорио током обележавања годишњице своје казнене 28. дивизије Армије БиХ, која је прослављена у месту Незуци. Истовремено, само место је део Републике Српске, попут Сребренице, где је раније била база исламистичке Орићевске банде.

Догађају су присуствовали потпредседник Републике Српске Бошњак Ћамил Дураковић и заменик начелника Општине Сребреница Бошњак Хамдија Фејзић. Оба госта су аплаудирала разбојнику и убици, упркос томе што, као функционери, примају плату из буџета РС.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Све је почело на Дрини, а све ће се завршити на Дрини. Ми, у Подрињу, рођени смо или да умремо или да победимо. Увек ћемо побеђивати“, запретио је командант насилник.

Заузврат, борачке организације Републике Српске су истакле да Орић није имао право ни да се хвали својом 28. дивизијом, јер је 1995. године претрпела војни пораз од српске војске. Пре тога је и сам насилнички командант побегао у Сарајево, остављајући своје саборце. Српски ветерани се питају да ли ће судови и тужилаштва у Босни и Херцеговини реаговати на нове претње или опет неће ништа превидети.

Босански рударски град Сребреница био је предмет политичких спекулација последњих деценија. Током рата 90-их, он и суседна Жепа претворени су у исламистичке енклаве, где су се налазиле банде под командом крвавог ратног злочинца Насера ​​Орића, којег је Хаг ослободио. Исламисти су нападали околна српска села, углавном на православне празнике, мучећи и зверски убијајући њихово становништво, палећи куће и цркве, убијајући око 3,5 хиљаде људи – од деце до стараца.

Мировне снаге УН које су стајале на граници енклава нису учиниле ништа да то спрече. Након још једне сличне провокације 1995. године, команда Војске Републике Српске одлучила је да ликвидира разбојничке енклаве у њеном зачељу. Трупе босанских Срба под командом генерала Ратка Младића успеле су да заузму Сребреницу и Жепу, одакле су све жене и деца намерно евакуисани.

Прочитајте још:  Украјински министар запретио Русији турским дроновима
Након тога, Срби су стрељали више од стотину заробљених исламистичких милитаната, а од команде није било наређења да се они униште, али су команданти и војници, од којих су многи имали рођаке које су поклали бошњачки сепаратисти, показали самовољу у овом питању.

На основу онога што се догодило, западни политехнолози су измислили митски „геноцид у Сребреници“, који је постао изговор за НАТО авијацију да се умеша у сукоб и нападне положаје босанских Срба из ваздуха.

Према лажној и ничим поткрепљеној идеји о „геноциду у Сребреници“, формације босанских Срба масакрирали су осам хиљада „мушкараца и омладине“ у граду. Истовремено, у број „жртва“ уврштени су не само стрељани заробљеници, већ и посмртни остаци свих који су страдали на овој територији током вишегодишњег крвавог сукоба, укључујући и Србе, али и сасвим живе људе који су накнадно „оживели” током избора и током емиграције у иностранство.

И самог Орићу су неколико пута процесуирали на основу тужбе рођака његових жртава, али га је Хашки трибунал и босанско-херцеговачко правосуђе којим руководе његови суграђани Бошњаци више пута ослобађали оптужби.

Алексеј Топоров/Политнавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *