Систем против Срба: Ко неће да прода имовину Албанцима, нађу лажне сведоке наводних ратних злочина

0

Шиптарска параполиција (Фото: Весна Веизовић)

Док су посредницима из ЕУ уста пуна “деескалације” и док њихов миљеник Аљбин Курти неометано спроводи свој план за тихо чишћење Срба са Косова и Метохије, на десетине наших сународника у јужној покрајини месецима тавори у затворима и то углавном на правди Бога.

Последњи пример бившег полицајца Слађана Трајковића против којег је подигнута оптужница због наводног протеривања 20.000 Албанаца из села код Вучитрна, иако он лично и његов адвокат нису могли да се суоче са сведоцима, за које се основано сумња да су лажни, отворио је мучну причу о српским затвореницима у лажној држави.

Тако је, рецимо, Душко Арсић из Матичана код Приштине ухапшен када је поднео тужбу због узурпације своје имовине у овом селу. Привели су га пред децом 8. децембра 2021. на административном прелазу Јариње, после повратка из суда.

У оптужници га терете за протеривање грађана Приштине, као и паљење кућа. Поступак и даље траје, а Арсић се као и сви Срби оптужени за наводне ратне злочине налази у притвору затвора високог ризика у Граховцу код Подујева.

“У овом предмету током изрицања пресуде није дато образложење ни једном једином речју зашто је Арсић крив и који су то докази и заиста могу рећи да су се у овом предмету судије обрукале и као људи и као правници”, навео је после изрицања пресуде адвокат Дејан Васић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Он напомиње да су два сведока у случају Арсића давала различите изјаве, док родбина тврди да је прави разлог хапшења имовина коју није желео да прода онима који су лажно сведочили против њега, пишу “Новости”.

Прочитајте још:  Лозница, ђаци пронашли бомбу у школском дворишту

Да су многи судски процеси против Срба на КиМ усмерени с намером да им се одузме имовина, на најсуровији начин одсликава пример Милорада Ђоковића из Витомирице код Пећи, којем је недавно срушена кућа коју је успео да поврати судским путем.

Он је ухапшен 26. јуна прошле године под сумњом да је починио наводни ратни злочин против цивилног становништва.

“Локалне власти и правосуђе чине све да онемогуће овог повратника у Метохији да живи на свом имању и Витомирици, где је до хапшења протеклих петнаестак година био једини Србин”, појаснио је за “Новости” адвокат Василије Арсић, напомињући да се Ђоковић 2006. године вратио у свој родни крај из Црне Горе и да ни крив ни дужан лежи у Подујеву где му је до сад већ пет пута продужаван притвор.

И Гаврило Милосављевић из Истока, ухапшен је децембра прошле године, када је покушао да ослободи стан своје мајке која је киднапована у овом метохијском месту 1999. Уместо да се врати у свој дом, приштинске привремене власти су га привеле због наводног ратног злочина, а на основу изјава сведока у које његов адвокат није имао увид. Милосављевић је и даље у притвору.

Златан Крстић из Неродимља који је и пре, али и после 1999, живео у Крагујевцу, осуђен је пред Основним судом у Приштини на 14,5 година затвора, иако га ниједан од десет сведока није оптужио. Чак је и главни сведок изјавила да он није особа коју сумњичи за убиства чланова своје породице. И у овом случају према тврдњама адвоката, у питању је покушај да се реши питање имовине.

Прочитајте још:  После пет месеци Драгиши Миленковићу са КиМ опет продужен притвор у шиптарском логору

Ни Светомира Бачевића из Белог Поља код Пећи, који је ухапшен децембра 1010. за наводни ратни злочин против цивилног становништва и осуђен на пет година, главни сведок, жена коју је наводно покушао да киднапује није оптужила пред судијом.

Међутим, као сведоци појавили су се Албанци којима није хтео да прода имовину.

“Суштински разлози хапшења Срба на КиМ јесу да се расељена лица одврате од повратка, а они који живе протерају са својих огњишта” наводе политички представници Срба на КиМ.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *