Нема исписнице за две Српкиње док се не заврши дисциплински поступак

0

(фото:Катера.њуз)

Нема исписнице за две Српкиње док се не заврши дисциплински поступак.

Прочитајте још:  Кадиров послао поруку Србима: Нећемо вам заборавити добра дела, браћо!
Двема студенткињама српске националности које су протеклих дана биле изложене медијској хајци због објава на друштвеним мрежама неће бити дозвољен испис са Факултета за криминалистику, криминологију и безбедносне студије Универзитета у Сарајеву док се не заврши дисциплински поступак против њих, саопштио је декан Факултета Јасмин Ахић.

Према Ахићевим речима, Факултет је након сазнања о немилом догађају на друштвеним мрежама покренуо дисциплинску пријаву против студенткиња.

– Формирана је комисија и док поступак не буде завршен и чињенице утврђене, нећемо се као институција оглашавати. У току тог дана смо обавијестили и Полицијску управу Ново Сарајево која је ступила у контакт са Тужилаштвом БиХ. Дисциплински поступак је у току и он ће у законским роковима бити завршен – рекао је Ахић.

Након што је објављено да ће ове две студенткиње наставити да студирају у Београду, Ахић је рекао да до сада о томе није разговарао са професорима из Србије.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

– За сваки испис потребно је да се поднесе захтјев, али знам да док се дисциплински поступак не заврши, не може се исписати са факултета – рекао је Ахић.

Ректор Универзитета у Сарајеву Рифат Шкријељ навео је да је договорено да Факултет предузме све кораке који су у складу са законом и Статутом Универзитета.

Прочитајте још:  Амерички војници на северу Космета
Према његовим речима, студенткиње су одступиле од правила којима се морају повиновати сви студенти Универзитета и зато ће сносити посљедице у складу са Статутом Универзитета.

– Универзитет у Сарајеву отворена је средина на којој су добродошли студенти цијелог свијета, а камоли студенти из БиХ – рекао је Шкријељ.

Прочитајте још:  БРАЋА ЗАУВЕК: Руски навијачи послали снажну поруку Србима испред амбасаде у Москви (ВИДЕО/ФОТО)
Он није желео да коментарише то што ће две студенткиње добити стипендије из Србије за студирање у Београду.

– Уколико буду уписане на Универзитет у Београду, са којим имамо споразум о сарадњи, размотрићемо наставак сарадње – поручио је Шкријељ.

Након медијске и хајке својих колега и других из ФБиХ којој су биле изложене студенткиње Факултета криминалистике, криминологије и безбедносних студија Универзитета у Сарајеву Валентина Вујичић и Слађана Тодић, директор Безбедносно-информативне агенције Србије Александар Вулин понудио је да оне наставе школовање на академији за безбедност у Београду.

Прочитајте још:  Осим бирача ДПС губи и разум: Сутра седница Скупштине за разрешење Мандића
Најављено је да ће оне бити стипендисти Србије и имати смештај у студентском дому у Београду, а да ће остатак финансијског дела њиховог школовања носити предузеће “Сарајево-гас”, као предузеће Владе Републике Српске.

Катера.Њуз

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *