Транс туширање: Жене у војсци САД у проблему

0
војсци

Getty © Scott Olson

Осамнаестогодишња девојка, иначе војни регрут у америчкој војсци, присиљена је да се тушира с транс колегиницама које имају мушке гениталије, такође да дели спаваоницу са две особе које су наводно почеле с променом пола у женски, али се плаши да говори о томе из страха да ће то нашкодити њеној каријери, изјавио је сенатор Мајк Раундс из Јужне Дакоте за “Фокс њуз”.

Све је пак последица трансродне политике администрације председника САД Џозефа Бајдена, док девојци која се пожалила да се налази у изузетно неугодном положају једино преостаје да промени професију.

Сенатор Раундс је рекао да је за случај чуо од државног тужиоца Националне гарде Јужне Дакоте, веома забринутог због информација које је добио од регрута, али и истакао да је и ово један од разлога зашто САД не испуњавају зацртане квоте регрутације.

“Криза регрутовања је делимично последица Бајденове воук агенде, односно наредбе о увођењу ових промена и налога Министарству одбране да укључи трансродне особе у војску”, констатовао је Раундс.

У последњој регрутацији (2022/2023) војска САД први пут у историји нису успеле да попуне потребну квоту од 65.000, фалило је 15.000 лица.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Иначе, Бајден је поништио забрану из ере Доналда Трампа да трансродне особе служе у војсци. Том приликом Бела кућа је објавила да верује да родни идентитет не би требало да буде препрека за војну службу и да снага Америке лежи у њеној разноликости.

О непријатностима које трпи млади регрут огласио се и Пентагон.

“Политика Министарства одбране је да се према свим припадницима Службе мора поступати достојанствено и с поштовањем. Охрабрили бисмо све војнике који се осећају непријатно или су забринути за приватност у заједничким просторима да се обрате претпостављенима”, стоји у саопштењу које је објавио “Фокс њуз”.

Прочитајте још:  НЕОЧЕКИВАНИ НЕПРИЈАТЕЉ ПЕНТАГОНА: ко хоће да намами америчку војску на своју страну

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *