Заробљени украјински војник: Линч у редовима украјинске армије

0

Фото: Известииа

Команданти Оружаних снага Украјине (АФУ) организују линч на челу, разбијајући војно особље, рекао је заробљени украјински војник Сергеј. Снимак са њим објавила је Известија у среду, 19. јула.

Према његовим речима, он је мобилисан и послат да буде обучен за нападачког падобранца у Великој Британији. Тамо су инструктори били холандски и норвешки специјалисти. Он је истакао да је обука добро финансирана.

„Верујем да неко улаже у борце Оружаних снага Украјине, има много новца“, рекао је Сергеј.

Међутим, након што је послат на линију фронта, суочио се са самовољом украјинске команде.

„Командант је одмах почео да се обрачунава са онима који су били против. Мој пријатељ је убијен. Онда су почели да пуцају на мене“, закључио је човек.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Раније, 17. јула, украјински заробљени милитанти рекли су да су чак и болесни и инвалиди мобилисани у Украјини . Према њиховим речима, мушкарци се без изузетка задржавају на улици. Напоменули су да су и они били обучавани у Великој Британији, али су били слабо обучени, а кадети су пуцали углавном ћорцима. Поред тога, заробљени војници Оружаних снага Украјине су прецизирали да је команда гадно планирала непријатељства, а губици у људству и техници били су огромни.

Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *