Последице синоћне олује у Србији: МУП имао 201 интервенцију, спасено 18 особа

0

Олуја оборила дрво на школу у Новом Саду (фото: Наша борба)

Припадници Министарства унутрашњих послова током претходне ноћи имали су 201. интервенцију због олује, праћеног јаким ветром и кишом, које је протутњало Србијом.

“Било је 20 пожара, 140 интервенција на уклањању оборених стабала, као и 18 интервенција уклањање лимених кровова са коловоза. На 201 интервенцији евидентирано је ангажовање укупно 505 ватрогасаца-спасилаца са 203 возила и том приликом евакуисали и спасили 18 особа”, наведено је у саопштењу МУП-а Србије.

На територији града Београда, због последица временске непогоде, Ватрогасно-спасилачка бригада Београд је интервенисала са 105 ватрогасаца и 35 возила на 34 интервенција у девет општина, на пет пожара, девет техничких интервенција (падови кровне конструкције), а код 20 интервенција је реч о палом дрвећу.

Ватрогасно спасилачка јединица је на више локација наставила да уклања пала стабла са коловоза и аутомобила.

Повређених, евакуисаних и спашених лица није било.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Пожари на истоку земље, у Моравичком округу нестала струја
Невреме које је захватило територију града Шапца, Лознице и општина Богатић, Владимирци и Коцељева око 19 часова, је за собом оставио велики број оборених стабала, кварова на нисконапонској мрежи као и оборених конструкција на крововима зграда и кућа.

Припадници Ватрогасно-спасилачке јединице 20 ватрогасаца-спасилаца са 10 возила били су ангажовани на 12 техничких интервенција (уклањање палог дрвећа и металних елемената која су попадала са кровова), као и два пожара (шума у Крупњу и дрво у Владимирцима).

Према информација “ЕДС Краљево” на територији општине Крупањ тренутно је ван функције 30 трафо станица, у Лозници 16 и у Шапцу 14 трафо станица, саопштио је МУП.

Прочитајте још:  Црквенословенски језик – језик Словенског Срца

На дежурни телефон 193 примљено је неколико дојава да су пала дрва због којих је обустављен саобраћај у више праваца.

“Припадници ВСЈ Сремска Митровица, ПВСЈ Шид, ПВСЈ Рума, ПВСЈ Инђија и ПВСЈ Стара Пазова ангажовани су на 25 локација на којима су уклањали стабла коју су пала на коловозе. Ангажовано је 24 ватрогасаца-спасилаца са 10 возила.

Ангажована је и служба “Градског зеленила” која такође ради на рашчишћавању путева, и санацији настале штете, саопштио је МУП Србије.

У Шумадијском управном округу екипе ВСБ Крагујевац биле су ангажоване на 12 интервенција (10 техничких и 2 техничке интервенције у саобраћају) са 32 ватрогасаца и 12 возила.

Спасена су четири лица, и два лица су повређена.

“На територији Јужно Бачког Управног Округа, невременом су биле захваћене општине Бачка Паланка, Бач, Беочин, Сремски Карловци и Нови Сад. Укупан број интервенција је 21”, кажу у МУП-у.

Невреме праћено великом количином падавина и јаким ветром око 21.51 часова захватило је Поморавски округ. Пало је дрвеће у Параћину, Ћуприји, Деспотовцу, Рековцу, Јагодини. На укупно 16 техничких интервенција и једном пожару било је ангажовано 36 ватрогасаца са 14 возила.

У Рашком округу услед падавина и јаког ветра дошло је до обарања стабала на пут. Екипа ВСЈ, 2 ватрогасца-спасиоца са једним возилом били су ангажовани на 3 интервенције уклањања стабала са пута.

На територији надлежности Одељења за ванредне ситуације у Ваљеву, ватрогасци спасиоци на територији града Ваљева, општине Љиг, Лајковац и Уб имали су укупно 18 интервенција, том приликом ангажовано је 50 ватрогасаца и 20 возила. Укупно је било 6 пожара услед пада каблова.

Прочитајте још:  Вучић: Неће бити капитулације ни предаје, нећемо се сагласити по питању уласка Приштине у УН

Укупно је било 12 техничких интервенција услед пада дрвених стабала, од тога је 5 стабала пало на аутомобиле, 1 на кућу и осталих 6 падало по путевима. Није било повређених лица нити евакуације становништва.

На територији Јужног Баната ватрогасне јединице интервенисали су на укупно 18 интервенција услед уклањања палих стабала и палог крова на којима је био ангажован 51 ватрогасац са 19 возила.

Услед временских непогода које су у касним поподневним сатима захватиле територију Моравичког округа, ватрогасно спасилачке јединице Одељења за ванредне ситуације имале су 2 пожара и 2 остале интервенције (склањање стабала са коловоза), којом приликом је ангажовано 10 ватрогасаца спасиоца са 4 возила и осталом опремом.

Због квара на далеководу без електричне енергије остали су потрошачи у 5 месних заједница.

На територији Зајечарског округа припадници ВСБ Зајечар 16 ватрогасаца-спасилаца са 7 возила били су ангажовани на 6 техничких интервенција уклањања стабала са пута и једној интервенцији гашења пожара услед удара грома. Услед падања стабла на возило, 2 лица су повређена.

У вечерњим сатима територују Града Крушевца, погодило је јако невреме са великом количином кише и јаким олујним ветром. Том приликом оборен је већи број стабала на улицама града и околних места. На 3 Интервенције уклањања дрвећа са улица и путева – ангажована су 6 ватрогасца-спасиоца са 3 возила. На Интервенција уклањања лименог крова са улице, ангажовано је 4 ватрогасаца-спасилаца са 1 возилом.

На територији Јабланичког округа припадници ВСЈ 15 ватрогасаца-спасилаца са 6 возила, били су ангажовани на 4 техничке интервенције уклањања стабала са пута и једној интервенцији гашења пожара услед удара грома и две техничке интервенције уклањања лимених кровова откачених услед јаког ветра.

На територији Нишког округа припадници ВСЈ 18 ватрогасаца-спасилаца са 8 возила, били су ангажовани на 8 техничких интервенција уклањања стабала са пута. Два лица су спасена из возила које је услед обилне кише остало у води испод надвожњака, наведено је у саопштењу МУП-а.

Прочитајте још:  Како је могуће да неки криминалци годинама упадају на фотографије председниковог сина?

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *