НАСЛЕЂЕ ТЕРОРИСТА: Кфор мора да разоружа РОСУ!

0
кфор

КФОР (Фото: Весна Веизовић)

Мисија Кфора, као једине безбедносне снаге која по Резолуцији СБ 1244 има мандат да брине о сигурности на Косову и Метохији, могла би да заштити Србе у јужној покрајини што јој је и задатак, али је питање да ли то хоће да уради и да ли би се од Београда тражило нешто заузврат.

Председник Александар Вучић на састанку са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом, пре два дана у Бриселу, захтевао је да Алијанса преузме контролу и обезбеди живот достојан човека Србима, који свакодневно трпе терор Приштине.

Истовремено, премијер привремених институција Аљбин Курти казао је недавно да тзв. косовска полиција, која малтретира наш народ северно од Ибра, црпи континуитет из терористичке ОВК, која је и по Кумановском споразуму и Резолуцији 1244 морала да буде разоружана.

Најбројнији Турци и Американци

У мисији Кфора тренутно се налази 4.511 војника. Најбројнији је контингент из Турске у ком има 780, а следећи су Американци, њих 679. Након последњих немира на северу КиМ, а услед одлуке Приштине да наметне албанске градоначелнике у српским срединама и поред тога што за њих скоро нико није гласао, снаге Кфора појачане су за још 500 војника.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Новости

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *