ПОЉСКА ПРЕМЕШТА ВОЈСКУ НА ИСТОК: Трупе “Вагнера” у Белорусији провокација и могућа претња

0
белорусије

Фото: Shutterstock/Википедија/Илустрација

Пољске власти одлучиле су да преместе војне јединице на исток земље због присуства паравојне групе “Вагнер” у Белорусији, саопштио је секретар Комитета за одбрану Збигњев Хофман.

– Комитет је анализирао могуће претње, попут дислокације јединица Вагнер групе. Стога је министар националне одбране, председник Комитета Маријуш Блашчак одлучио да наше војне формације премести са запада на исток Пољске – рекао је Хофман за агенцију ПАП, преноси Ројтерс.

Он је додао да су обуке или заједничке вежбе белоруске војске и паравојне групе Вагнер “несумњиво провокација”. У среду је на друштвеним мрежама објављен видео-снимак на којем се види шеф “Вагнера” Јевгениј Пригожин како поздравља своје борце у Белорусији, говорећи им да за сада неће учествовати у рату у Украјини, али да ће од белоруске направити другу најјачу војску на свету.

Белоруско министарство одбране је касније саопштило да су борци паравојне групе почели да обучавају белоруске специјалне снаге на војном полигону, само неколико километара од границе са Пољском која је чланица НАТО-а.

Новости

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *