Канцеларија за КиМ: Приштина забранила Петковићу да присуствује обележавању годишњице злочина у Старом Грацком

0
Петар Петковић

Петар Петковић

Канцеларија за КиМ: Приштина забранила Петковићу да присуствује обележавању годишњице злочина у Старом Грацком.

Власти привремених институција у Приштини, на челу са Аљбином Куртијем, забраниле су директору Канцеларије за Косово и Метохију Петру Петковићу да сутра присуствује обележавању 24. годишњице мучког убиства 14 српских жетелаца у Старом Грацком, саопштила је Канцеларија.

Прочитајте још:  Дачић: Не брани међународна заједница Приштину, они бране себе
Иако је Петар Петковић најаву да у недељу планира да присуствује парастосу српским мученицима у Старом Грацком послао на време и у складу са свим важећим споразумима, данас је стигло обавештење да му се посета забрањује и то без икаквог образложења, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

“Једно је сигурно – колико год пута Приштина забрањивала Петковићеве посете, истину о страдањима српског народа од руке албанских екстремиста не могу, нити ће икад моћи да ућуткају и забране, јер док је и последњег Србина он ће сведочити о патњама и мукама страдалног српског народа на простору Косова и Метохије! Невино проливена српска крв на пољу смрти у Старом Грацком за коју нико није одговарао и сузе мајки које су изгубиле своје најмилије никада се неће осушити, све док кривци за ово монструозно дело не буду изведени пред лице правде”, истиче се у саопштењу.

Канцеларија за КиМ оцењује да су, потезом да Петковићу забране присуство на парастосу у Старом Грацком, власти у Приштини поново демонстрирале да уз кршење свих постигнутих споразума, српске жртве и страдања користе искључиво зарад храњења својих ситних политикантских интереса.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Очигледно је да Куртија не занима никаква нормализација односа, смиривање тензија и деескалација, већ само како да терорише и малтретира Србе, јер на томе гради своју политичку каријеру, закључује се у саопштењу.

РТС

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *