Родос у пламену, евакуација преко хиљаду туриста

0

Родос у пламену, евакуација преко хиљаду туриста.

Прочитајте још:  Грчки премијер: Нема говора о слању европских снага НАТО-а у Украјину
После пет дана од како гори мањим или већим интензитетом али није угашен, пожар на Родосу је измакао контроли… Ватра је захватила неколико хотела на југу острва, преко хиљаду туриста у паници бежи према мору.

Слика са лица места је драматична: на температури од 40 °C, колона туриста са коферима, малом децом у рукама и у колицима бежи од ватре локалним путем. Евакуација је у току и оне који су ближи мору преузимају бродови који су стигли са целог острва, док остале туристе ли и мештане смештају у камионе, аутобусе и одвозе на сигурнија места у централном делу острва. Скупе хотеле са пет звездица лоциране у најугроженијој области Киотари које је захватила ватра, реч је о Линдиан Вилиџ, Родос Вилиџ и Хадзилазарос груп бутик хотелу и Линдос империал, туристи ће заменити спортским халама и слободним хотелима на другом делу Родоса док им не буде обезбеђен повратак у домовину.

Прочитајте још:  Нова криза тресе Медитеран: Турско-грчки сукоб ескалира, ратне игре око Kипра
Извештаји са лица места не слуте на добро јер преко 200 ватрогасаца, неколико десетина ватрогасних возила, хеликоптера, авиона који непрекидно покушавају да угасе пожар за сада у томе не успевају јер ветар јачине седам бофора непрекидно мења правац и гута шуме четинара по којима је Родос познат. Пожар је измакао контроли и немогуће је предвидети на коју ће ватрена стихија кренути наредних сати. Људи су у паници, локалне власти чине све да се евакуација преко хиљаду људи спроведе успешно, да не буде жртава, повређених…

Политика

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *