Јеремић: Нема личног сукоба између мене и Алексића, нудим му да остане у тиму

0
јеремић

Вук Јеремић (Фото: Јутјуб)

Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је данас да „нема личног сукоба“ између њега и потпредседника странке Мирослава Алексића и да су они „били добар тим“, због чега му је понудио да остане први потпредседник ако Јеремић буде изабран за председника странке на страначкој скупштини заказаној за 22. октобар, преноси Н1.

„Ако постоје размимоилажења у руководству, она су политичке природе. Ја кандидујем политику по којој Србија не може да пристане да формални услов за чланство у ЕУ буде прихватање ’француско-немачког’ споразума за независност ’Kосова’, него да у том случају тежи да постане део Европског економског простора (ЕЕА). Мислим да Алексић нема битно другачије мишљење по том питању, али се окружио људима за које се то не може рећи“, рекао је Јеремић телевизији Прва.

Јеремић је истакао да је Алексић добро обављао функцију шефа посланичке групе Народне странке у Скупштини Србије, док се он као председник странке бавио питањима стратешког карактера и да је „свако на свој начин доприносио да странка расте“.

„Народна странка је демократска организација, што ће се показати и на скупштини 22. октобра. Сваки члан странке добиће право да гласа и да буде изабран. Статут Народне странке каже да чланови странке бирају делегате за скупштину, који потом бирају руководство странке“, рекао је Јеремић, преноси се у саопштењу странке.

„Није етички износити у јавност индивидуалне фрустрације о изборима у странци. Страначке ствари би требало да држимо у странци, јер се не кандидујемо да бисмо добили гласове Твитера, невладиних организација, медија и амбасада, него ће руководство Народне странке бирати искључиво њени чланови“, рекао је Јеремић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Вучић: Против нас су најмоћније силе света, али ми смо народ који никад не одустаје!

Упитан о изјави председника Доста је било Саше Радуловића да је у току „трећи удар“ председника ССП-а Драгана Ђиласа на Народну странку, Јеремић је одговорио да су се у прошлости догодила два удара која су пропала, и да је “истина да они нису били без икаквих додирних тачака са Ђиласом“.

Јеремић је поводом обуставе рада анкетног одбора за два масовна убиства рекао да је „све постало ирелевантно“ после захтева родитеља убијене деце да тај одбор престане да ради и да би на то питање требало ставити тачку.

Председник Народне странке је истакао да би требало основати анкетни одбор за утврђивање околности које су довеле до усменог прихватања „француско-немачког“ споразума за независност „Kосова“, као и да се утврди шта су све власти у Србији радиле по питању Kосова и Метохије од бомбардовања до данас.

На питање о спољној политици Србије, Јеремић је одговорио да су „пред нама тешки дани“ у вези са Kосовом и Метохијом.

„Ова година ће бити веома тешка када је реч о Kосову и Метохији и врло вероватно ће се до краја године преломити да ли прихватање ’француско-немачког’ плана постаје формални услов за чланство Србије у ЕУ. Европски савет то још није званично усвојио, а Саветом до краја године председава Шпанија и ово је тренутак у којем Србија мора јасно да делује према Шпанији и осталим ’непризнавачима’ из ЕУ“, рекао је Јеремић.

Јеремић је навео да „француско-немачки“ споразум није изветрио, него је и даље на столу, и да би тај план требало одбацити „да ни случајно не постане део приступног процеса“ за чланство Србије у ЕУ.

Прочитајте још:  СРПСКИ ПОНОС И НАТО ПРАЈД: РАТ ПРОТИВ БЕОГРАДА

Председник Народне странке је навео да би Србија требало да усвоји државну политику по којој неће подржавати војне интервенције које није одобрио Савет безбедности УН, нити уводити санкције било којој држави ако те санкције није одобрио Савет безбедности.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *