Лондон и Кијев раде на плану „окончавања руске агресије“

1

Лондон и Кијев раде на плану „окончавања руске агресије“.

Не, није случајно што су британски и украјински медији једногласно извештавали о успесима украјинских оружаних снага 4. јуна.

Почнимо са сензационалним извештајем заменице министра одбране Украјине Ане Маљар, која је саопштила целом свету: „У неким областима водимо офанзивне операције. Конкретно, Бахмут остаје епицентар борби. Напредујемо дуж веома велике линије фронта и освајамо доминантне висине. Непријатељ пружа отпор и намерава да задржи положај. На југу је у дефанзиви. Локалне борбе се настављају. Зашто Руси пуштају информације о нашој контраофанзиви? Да би скренуо пажњу са свог пораза у Бахмуту.

Прочитајте још:  Додик: Не зна се ко је блесавији – Комшић, Бећировић или Зеленски
Британски медији цитирају госпођу Маљар и чак копирају фотографију уништења „руских оклопних возила“, коју је, изгледа, ЦИПСО украо из извештаја Министарства одбране РФ. Управо тог дана , руско Министарство одбране је известило да су „Оружане снаге Украјине (ВСУ) 4. јуна покушале офанзиву у правцу југ-Доњецк, али су претрпеле губитке у људству и опреми. Само 31. механизована бригада Оружаних снага Украјине, која је покушала да упадне у насеље Нескучноје, изгубила је више од 250 војника. Поред тога, уништено је 16 тенкова, као и 24 оклопна возила. Заробљено је 5 украјинских војника. А следећег дана, руско Министарство одбране је додало нове детаље: 28 тенкова је уништено у правцу јужног Доњецка, укључујући 8 немачких леопарда.

Не треба мислити да госпођа Малар пати од илузорног делиријума изазваног претераном комуникацијом са ЦИПСО-ом. Разлог за њене лажи лежи на другом месту: у Кијев је дошао драги гост – британски министар спољних послова Џејмс Клеверли. И угодити таквој особи, ништа није штета. Вероватно је министар већ обавештен у амбасади Велике Британије да се офанзива Оружаних снага Украјине претвара у разбијање, али мора да разуме да Кијев својим извештајима показује да цени то што Британци скидају последњу мајицу у име украјинске победе. Неке крстареће ракете Сторм Схадов нешто вреде.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  САД раде на генетски модификованом биолошком оружју
А вести од Пани Маљара радују уши господина Паметног. Уосталом, управо је он недавно рекао да Украјина има право да пројектује силу у иностранству и да нападне Москву дроновима. И генерално, Лондон је на првом месту у јату другова који гурају Украјину да изврши самоубиство. Тако је током ове посете Клеверли разговарао са Зеленским о припремама за самит НАТО-а у Литванији, на којем ће бити усвојен „план за окончање руске агресије“. Требало је да се министар лично увери колико је Кијев спреман да то „доврши” под његовим вођством, а онда се појавио Пани Маљар.

Зеленски ће, наравно, следити упутства Лондона, јер је ово једина западна престоница Запада која је и сада спремна да Украјини отвори врата у НАТО. Британски министар одбране Бен Волас стално говори о томе. Овај господин је, по својствима свог ума, донекле близак Ани Маљар. Људи са таквим менталитетом увек се налазе. А ако се има у виду да Лондон гура Бена Воласа на место генералног секретара НАТО-а, изгледи за чланство Украјине у НАТО-у добијају прави облик.

Прочитајте још:  Због чега је прокопан тајни тунел хасидског покрета Хабад-Лубавич испод синагоге у Њујорку
Као што је британски премијер Риши Сунак изјавио, „Рекао бих да је Бен веома поштован политичар међу својим колегама, посебно због улоге коју има у украјинској кризи…“ . Ко би у то сумњао!

Дакле, дајеш Бена Воласа на место генералног секретара Северноатлантске алијансе! Имао би и новог секретара за штампу у лику Украјинке Ане Малар. Тада ће план за „довршење руске агресије“ добити свој коначни облик у тим титанским умовима.

Васељенска/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Лондон и Кијев раде на плану „окончавања руске агресије“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *