Пентагон се жалио да је руски авион оштетио амерички дрон на небу

0
пентагон

Пентагон (Фото: defense.gov)

Пентагон се жалио да је руски авион оштетио амерички дрон на небу.

Централна команда ваздухопловства САД пожалила се да је руска војна летелица оштетила америчку беспилотну летелицу на небу изнад Сирије.

„Руски војни авион је 23. јула испалио ракете, оштетивши амерички дрон МК-9“, цитира РИА Новости Алекс Гринкевич, командант Девете ваздушне армије Централног комитета .

Прочитајте још:  „Царство лицемерја и дволичности“. Шта још Израел може да уради што Русија не може?
Према Пентагону, руски ловац је наводно долетео веома близу беспилотне летелице и једна од ракета је погодила уређај, оштетивши његов пропелер. Гринкевич је тврдио да руске снаге одвлаче пажњу САД од њихове мисије да поразе ИД*.

Истовремено, Центар за помирење зараћених страна у Сирији је више пута извештавао о провокативном понашању САД на небу изнад САР-а.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Тако је, на пример, у јуну контраадмирал Олег Гуринов, заменик начелника руског ТсПВС у Сирији, известио да су у сиријској провинцији Рака забележене провокативне акције јединица Оружаних снага САД .

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *