Помен страдалим Србима у Одбрамбено-отаџбинском рату у недељу у Трнову

0

Помен страдалим Србима у Одбрамбено-отаџбинском рату у недељу у Трнову.

У недељу, 30. јула, на празник Огњена Марија, у општини Трново биће одата почаст Србима страдалим у Одбрамбено-отаџбинском рату, најављено је из општинске Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, која у сарадњи са локалном заједницом организује сећање на дане страдања српског становништва на овом подручју.

Прочитајте још:  ДА НЕ ЗАФАЛИ "ЈЕДАН ПАПИР" За Новосађане "Инфо дан" о субвенцијама за уградњу соларних панела
Тог дана, као и свих протеклих година желимо да се уз пламен свећа молитвено присетимо и поклонима сенима свих страдалих Срба из Трнова – рекао је данас Срни председник ове организације Горан Тимотија.

Он је подсетио да је током Одбрамбено-отаџбинског рата у Трнову и околним селима страдао 101 цивил, а за одбрану огњишта од агресора живот је положило 130 трновских бораца.

Према његовим речима, у Трнову је у знак сећања на те српске жртве, за покој њихових душа, част и заслуге подигнут централни споменик на коме су исписана имена свих погинулих и страдалих.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Србији још три карте за Токио
Према програму обележавања, литургија у Храму Светог Георгија у Трнову биће служена од 9.00 часова, парастос жртвама од 10.00 часова код централног споменика, након чега у 10.30 следи полагање венаца, док је за 11.00 часова предвиђено обраћање званичника.

За 11.30 часова планиран је полазак на Рогој, гдје ће код спомен-обележја такође бити служен парастос страдалим српским борцима и цивилима овог краја.

Катера.њуз

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *