Пензионисани “експерт” Дарка Шуковића: У луци Бар руски брод са супстанцом високог ризика

1

Пензионисани “експерт” Дарка Шуковића: У луци Бар руски брод са супстанцом високог ризика.

Прочитајте још:  Русија ће се удаљити од долара и евра у односима са партнерима
Према писању портала Антена М надалеко чувеног Дарка Шуковића у луци Бар се у овом моменту налази руски брод са великом количином амонијум нитрата, који се користи као минерално ђубриво и да се још преиспитује надлежност државних институција над овим товаром.

“Надлежност за ову супстанцу има Министарство пољопривреде јер је првенствена његова употребна вриједност као минералног ђубрива. Агенција за заштиту животне средине надлежна је за све хемикалије које се налазе на листи хемикалија Ротердамске конвенције, а амонијум нитрат се не налази на овој листи. Министарство унутрашњих послова је надлежно за хемикалије које се користе као експлозивне”, објашњава Ђоковић, која је иначе учествовала у изради закона и правилника о хемикалијама и бивша је чланица радне групе за Поглавље 27 – Животна средина, област хемикалије.

“Како се ради о супстанци са високим ризиком, неопходно је поштовати сва правила о поступању са њом, наведеним у Правилнику о начину складиштења и руковања амонијум нитратним ђубривима са високим садржајем азота, Сл. лист Црне Горе број 45/2015 који је ступио на снагу 20.08.2015. године”, упозорава у изјави за Антену М Татијана Ђоковић, дипломирани хемичар у пензији, бивша начелница Одељења за управљање хемикалијама у Агенцији за заштиту животне средине.

А какав други експерт може да да овакве изјаве Дарку Шуковићу него пензионисани, и више него очигледно ДПС-овски.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Пензионисани “експерт” Дарка Шуковића: У луци Бар руски брод са супстанцом високог ризика

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *