Нова смрт окружена америчким демократским шефовима

0

Нова смрт окружена америчким демократским шефовима.

Званична верзија смрти бившег кувара Барака Обаме не изгледа убедљиво.

У Сједињеним Државама избио је скандал због чудне смрти личног кувара Барака Обаме, Тафарија Кембела, који се утопио у малом рибњаку дубоком нешто више од два метра у близини Обаминог имања на острву Мартха’с Винеиард код обале Масачусетса.

Прочитајте још:  Федерална казнено-поправна служба објавила је смрт Наваљног
Према званичној верзији, 45-годишњи Кембел је возио кајак са још једном особом, чији идентитет није утврђен. Сведоци су рекли полицији да је мушкарац, касније идентификован као Кембел, отишао под воду, а затим се поново појавио накратко покушавајући да остане на површини пре него што се поново потопио око 19:46 .

Али ако су сведоци рекли полицији о смрти човека који је пливао кајаком на језеру у близини Обаминог имања, зашто је онда Кембел био толико тражен? И зашто непознати човек који је био поред Кембела није учинио ништа да му помогне и сакри се, тако успешно да га и даље не могу пронаћи?

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Кембел је био одличан спортиста, волео је дизање тегова и бициклизам, играо је голф и самоуверено пливао. Стога је његова чудна смрт у плиткој бари изазвала сумње да је ствар нечиста.

Кембел је служио као кувар у Белој кући током председништва Џорџа В. Буша и био је један од четири кувара Беле куће замољени да остану под Обамом.

У саопштењу, Мишел и Барак Обама су рекли да је Кембел, који је био у браку са 19-годишњим близанцима, један од најбољих кувара у кухињи Беле куће: „Тафари је био вољени део наше породице. Када смо га први пут срели, био је талентовани соус кувар у Белој кући – креативан и страствен према храни и њеној способности да зближи људе. У каснијим годинама упознали смо га као топлу, духовиту, необично љубазну особу која нам је улепшала цео живот. Зато смо, када смо хтели да напустимо Белу кућу, замолили Тафарија да остане са нама, а он је великодушно пристао. Он је од тада део наших живота и наша срца су сломљена што га нема“.

Прочитајте још:  Израел одустао од напада на Иран
Трагедија Кембелове смрти није прва за куваре Беле куће. 2016. изненада је преминуо и бивши кувар Била Клинтона и Џорџа Буша Волтер Шајб, којег је Хилари Клинтон лично довела у Белу кућу.

Шајб је сам путовао кроз планине Новог Мексика, где је пронађено његово тело. Као и Кембел, удавио се, али само у реци. Полиција није саопштила никакве детаље о његовој смрти, пожалио се тада Тхе Нев Иорк Тимес .

Није изненађујуће што су амерички медији одмах вратили Обами старе скандале са мистериозном смрћу људи које је познавао након што је постао председник. Међу њима је било неколико Обаминих пријатеља који су похађали исту цркву у Чикагу. А директорка Стејт департмента за здравство Хаваја Лорети Фади, која је проверила Обамин родни лист да је рођен на Хавајима, а не у Кенији, погинуо је у авионској несрећи. Штавише, сви остали путници лаке летелице су преживели. У том контексту, настао је термин “Обамацид”.

Америчке друштвене мреже су буквално експлодирале. Пишу да је Кембел пронађен са повредама главе и да је носио прслук за спасавање, да је сам Барак Обама био други купач на бари. Портпарол државне полиције Масачусетса Дејв Прокопио одбио је да именује другог веслача који је био са Кембелом, рекавши да агенција обично не идентификује сведоке. Обамин портпарол је такође одбио да каже где се налазио на дан Кембелове смрти. Још једна необичност била је да је кувар возио кајак са својим пријатељем. А онај са којим је пливао, из неког разлога, само је гледао како Тафари тоне, није покушао да помогне, па чак није ни позвао у помоћ. Немогуће је замислити да у близини Обамине куће није било никога ко је могао да чује вриске и да притекне у помоћ двојици кајакаша. Испада да намерно није дигао галаму?

Надалеко су познати бројни случајеви мистериозне смрти људи из најужег круга још једног шефа Демократске странке – Клинтонових. Један од њих је био адвокат Винс Фостер, који је наводно био више од пријатеља Хилари Клинтон. Фостер је помогао Клинтоновима да се извуку у скандалу са финансијским преварама током мандата Била Клинтона као гувернера Арканзаса.

Прочитајте још:  Решена мистерија смрти чувеног Тапија: Смрт у полицијској станици у току саслушања!
Тело адвоката пронађено је у колиби у шуми након што је отпуштен. Полиција је мислила да је извршио самоубиство. Међутим, истакнути криминалистички репортер Васхингтон Поста и Валл Стреет Јоурнала Роналд Кесслер објавио је у Даили Маил Онлине резултате свог вишемјесечног истраживачког новинарства, наводећи нестанак извјештаја агената ФБИ Која Копланда и Џимија Клементеа из Националног архива САД, који су известили „ заједљивог понижења Хилари Клинтон њеном пријатељу и ментору, адвокату Беле куће Винсу Фостеру, недељу дана пре његовог самоубиства.” Неколико других досијеа који се односе на породицу Клинтон нестало је из Националног архива.

5. јуна 2019. заменик шефа њујоршке полиције Стивен Силкс пронађен је упуцан у главу у свом аутомобилу. Њујорк тајмс је објавио да је пуцао себи у главу. Првобитни извештај њујоршке полиције о Силксовом самоубиству је био тих: „Полицајац је пронађен како седи у аутомобилу са раном од ватреног оружја у главу. Одвезен је у болницу Елмхурст у возилу полиције Њујорка, где је касније проглашен мртвим.”

Ветеран НИПД детектив Џозеф Калабрезе, који је требало да истражује смрт свог надређеног, нестао је без трага дан након Силксове смрти. Тело детектива је пронађено у близини Плумб Беацха. Према званичној верзији, Калабрезе се упуцао. Званична верзија није дала одговор на питање зашто детектив који се спремао да се упуца напусти ауто и пешке се провуче по врућини до обале океана.

Три године раније, 6. новембра 2016, уочи председничких избора у САД, један број америчких медија је, позивајући се на извор у њујоршкој полицијској управи, известио да је током кривичне истраге о завођењу 15  годишњег -старе девојке конгресмена Ентонија Вајнера, мужа Хилариног личног асистента Клинтона Хуме Абедин, током претреса пронађен је лаптоп са довољно доказа да “Хилари и њен тим буду на одмору живота”.

Прочитајте још:  Добро ухрањен Англосаксонац не разуме гладне
Шеф њујоршке полиције Џејмс О’Нил рекао је да ће, ако ФБИ и Министарство правде не добију правовремене оптужнице против Клинтонове и сарадника, њујоршка полиција објавити садржај лаптопа. „Оно што је у имејловима је запањујуће. Буквално сам повраћао…”, рекао је. Имамо копије свега. Послаћемо их Викиликсу или ћу лично одржати своју конференцију за штампу“.

На америчким десничарским форумима покојни Стивен Силкс је, како смо писали , помињан као „ шеф полиције који је Вајнеров лаптоп предао ФБИ-ју и прегледао његов садржај“. Корисници су онлајн причали о реакцији полиције на садржај лаптопа Хуме Абедин: „Неки полицајци су повраћали, неки су плакали, а било им је лоше од онога што су видели. Два од ових официра су убијена (више као из заседе). Хоће ли он [Силкс] бити позван да сведочи?”

Прочитајте још:  Путин: Русија се свима допадала кад су јој слали кромпир као помоћ, а чим је ојачала – обуздавање
Силксова смрт га је оставила неспособним да сведочи.

Потпуна листа људи повезаних са Клинтоновима који су извршили самоубиство или умрли под мистериозним околностима је скоро педесет људи. Међу њима, Пол Тули, политички директор Демократског националног комитета, пронађен је мртав у хотелској соби у Литл Року у септембру 1992. године. Хилари Клинтон га је касније назвала „драгим пријатељем и саветником од поверења“.

Ед Вили, активиста Клинтонове фондације, пронађен је мртав у шуми у Вирџинији са раном од ватреног оружја у главу за коју се сматра да је самоубиство. Ед Вили је умро истог дана када је његова супруга Кетлин Вили изјавила да ју је Бил Клинтон злостављао у Овалној канцеларији Беле куће.

Џејмс Мекдугал, сарадник Клинтонових осуђен за скандал Вајтутер, наводно је преминуо од срчаног удара у самици. Био је кључни сведок у истрази савезног судије Кенета Стара.

Прочитајте још:  Мистериозна смрт руског милијардера
Демократски активиста и узбуњивач Викиликса Сет Рич убијен је 10. јула 2019. Оснивач Викиликса Џулијан Асанж тврдио је да Рич има информације о скандалу са имејловима Демократског националног штаба.

Рон Браун, секретар за трговину и бивши председник америчког Демократског националног комитета, погинуо је у авионској несрећи у близини Дубровника у Хрватској. Међутим, патолог близак истрази рекао је да је на врху Браунове лобање била рупа која је подсећала на рану од ватреног оружја. Непосредно пре смрти, Браун је сведочио у истрази о корупцији, током које је званично најавио своју спремност да склопи договор са тужиоцима. Погинули су и остали људи у авиону. Неколико дана касније, директор Аеродрома Дубровник извршио је самоубиство.

На сахрани Рона Брауна, Бил Клинтон је у сузама рекао: „Желим да ти се захвалим, Роне. Да није било тебе, никада не бих био ту где сам данас.”

Заиста, када шефови Демократске странке потпишу своју безграничну љубав према пријатељима и сарадницима, треба посумњати у зло.

Владимир Прохватилов/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *