БРИКС богатији за још једног члана: Венецуела поднела захтев за чланство

0
брикс

Венецуела је поднела захтев за улазак у БРИКС и нада се позитивној одлуци о пријему у ову организацију, саопштио је председник Венецуеле Николас Мадуро.

“Венецуела је послала предлог за улазак у БРИКС, надамо се да ће овај предлог бити позитивно размотрен. Очекујемо позитиван одговор Бразила, Русије, Индије, Кине и Јужне Африке, како би пре или касније наша земља постала чланица те организације”, рекао је Мадуро у ауторском програму канала Венезолана де Телевисион “Са Мадуром”.

Лидер Венецуеле је истакао да БРИКС игра водећу улогу у изградњи новог света и отвара динамичан пут ка мултиполарном свету.

Очекује се да ће на самиту БРИКС-а, који ће бити одржан у Јоханесбургу од 22. до 24. августа, бити размотрене званичне пријаве које су неке земље поднеле за приступање овом економском блоку. Јужноафрички председник Сирил Рамафоса најавио је да ће самит БРИКС-а, бити лицем у лице.

“Имаћемо самит БРИКС-а лицем у лице… Неће бити виртуелно”, навео је председник на Твитеру.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Рамафоса је подсетио да БРИКС није одржавао самите лицем у лице скоро три године.

БРИКС окупља Бразил, Русију, Индију, Кину и Јужну Африку. Бројне друге земље намеравају да се прикључе економском блоку, укључујући Аргентину, Иран, Индонезију, Турску, Саудијску Арабију и Египат.

Јужна Африка је раније ове године преузела председавање БРИКС-у од Кине, које ће трајати до краја 2023.

РТ

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *