Потписан Меморандум о разумевању између Србије и Саудијске Арабије

0

(Фото: Depositphotos/ doglikehorse)

Потписан Меморандум о разумевању између Србије и Саудијске Арабије.

Потпредседник владе и министар финансија Синиша Мали потписао је са министром туризма Краљевине Саудијске Арабије Ахмедом бин Акилом ел-Хатибом Меморандум о разумевању, на основу којег је Фонд за развој Саудијске Арабије показао заинтересованост за финансирање конкретних пројеката у Србији у вредности од око 200 милиона долара.
“Закључивањем овог Меморандума о разумевању, Републици Србији биће обезбеђено да даље улаже у капиталне пројекте, а на овај начин ћемо ојачати и економске односе између наших земаља. Реч је о програму јачања инфраструктуре за наводњавање, затим о пројекту оператера преносног система ЕМС (фаза 1) и о БИО4 кампусу у Београду”, објавио је Мали на Инстаграму.
Прочитајте још:  Немачка на страни Шиптара, Француска и Холандија против
Мали је истакао да му је драго што две земље успешно настављају сарадњу, након што је крајем прошле године имао прилику да посети Саудијску Арабију и да разговара са министром туризма, као и са министром финансија.
“Желимо да успоставимо дугорочно партнерство и допринесемо имплементацији и развоју важних пројеката из области науке и технике, као и из енергетике и пољопривреде. Имамо много простора за даљу сарадњу, а ово је добар почетак. Отварамо ново поглавље!”, нагласио је Мали.
Прочитајте још:  Спинови, лажи и заташкавање - Правосудни гамбит таблоида Н1 и Нове С
Састанцима су присуствовале и министарке за пољопривреду и науку Јелена Танасковић и Јелена Беговић, као и министар унутрашње и спољне трговине Томислав Момировић.
Бонус видео
https://www.youtube.com/watch?v=JlMTGRrcnzI

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *