Веганска инфлуенсерка из Русије (39) умрла од глади, није пила ни воду: ‘Изгледала је застрашујуће’

0

Зана Самсонова, инфлуенсерка из Русије није пила воду чак шест година, већ је конзумирала само сокове од воћа и поврћа

Понекад је знала бити и на ‘сухом посту’, те није ништа јела, а у организам није уносила ни никакву текућину.

Воду није пила шест година, а све што би конзумирала било је воће и поврће.

Њезин живот на друштвеним мрежама пратило је преко 12 тисућа људи, а посљедњих година путовала је Азијом. Умрла је у Малезији 21. српња.

Мајка: ‘Покушавали смо је увјерити да то није добро’

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Њена мајка Вера је за руске медије рекла како је инфлуенцерица обољела од инфекције сличне колери, а болест се погоршала због њене екстремно рестриктивне прехране.

Њезино тијело још нису вратили у Русију како би устврдили точан узрок смрти, додала је њезина мајка те рекла да нису подржавали дијету своје кћери.

– Покушавали смо је увјерити да би требала усвојити уравнотеженије прехрамбене навике. Зханна је то одбила – говори мајка.

С веганства је у једном тренутку прешла на искључиво сирову храну, а избјегавала је и протеине. С временом су многи примијетили да постаје све мршавија, а све је дијелила и на друштвеним мрежама.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Raw food Creation by Zhanna D’art (@rawveganfoodchef)

– Унаточ томе што кухам отмјена сирова јела, сама се храним врло једноставно. Моја храна је једноставна, без уља, без соли, без дехидриране хране и без протеина – изјавила је једном приликом.

‘Било је застрашујуће гледати је’

Прочитајте још:  Српска Хирошима: Експлозија током које је Смедеревска тврђава спасила Србију од катастрофе

Један њен пријатељ описао је у каквом је стању била.

– Било је застрашујуће гледати је, да будем искрен, руке су јој биле попут оних моје дванаестогодишње сестре – изјавио је.

Зханна је 15 година била на веганској прехрани, а некада би појела и рибу и млијечне производе. Но, почела је избацивати све више намирница те је тврдила да је њено здравље савршено јер једе само сирове биљне намирнице.

Kада се први пут након девет година вратила у Русију 2021. одмах је обољела од коронавируса, а тврдила је да се излијечила ‘сухим постом’.

– Болест се поступно почела повлачити,сваким даном практицирања сухог поста било ми је све боље и боље… Најкритичније је иза мене и побиједила сам ову болест иако на неконвенционалан начин који многи осуђују – изјавила је тада.

24сата

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *