Адвокат ухапшених Срба: Добили су допунску казну и забрану уласка на Космет

0
јариње

јариње

Адвокат ухапшених Срба: Добили су допунску казну и забрану уласка на Космет.

Синиши Јевтићу (50) из Крушевца и Ивану Секулићу (33) из Пећинаца, који су крајем маја ухапшени на административном прелазу Јариње под сумњом за подстрекивање нереда на северу Косова и Метохије, одлуком Основног суда у Приштини данас је укинут притвор, јер је мера шестомесечног затвора замењена новчаном казном.

Прочитајте још:  На северу КиМ јаке полицијске снаге: Појачано присуство КФОР-а и ЕУЛЕКС-а
Како је Новостима потврдио адвокат Љубомир Пантовић, Јевтића и Секулића, који су били у притвору Затвора високог ризика у Подујеву, тзв. косовска полиција ће спровести највероватније до административног прелаза Мердаре.

-Јуче је било припремно рочиште у кривичном поступку против Јевтића и Секулића који су признали кривицу за дела за која се оптужују и суд је данас објавио пресуду којом су кажњени на по шест месеци затвора, али је на предлог одбране усвојена законска могућност да се ова мера замени новчаном казном. Казне су већ плаћене, али су и Секулићу и Јевтићу изречене мере протеривања са простора Косова и Метохије и забрана уласка од три године, тако да ће њих тзв. косовска полиција по изласку из притвора спровести до административног прелаза са централном Србијом, највероватније до Мердара који је најближи Подујеву – појаснио је Новостима адвокат Пантовић, додајући да ће Јевтић и Секулић вероватно за сат-два бити на административном прелазу.

Прочитајте још:  ЏАБА ИМ СВЕ: Неуспех Куртијеве владе - три године без нових признања тзв. "Косова"
Иначе, Јевтић и Секулић су крајем маја месеца ухапшени на прелазу Јариње и терете се за кривична дела „учествовање у протесту“ и „хулиганство“, а њихова имена су и на списку премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија лица које је оптужио за организовање нереда на северу КиМ.

Вечерње новости

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *