Ник Ђељошај се спрда са народом Црне Горе: Социјалдемократе Дамира Шеховића да буду у Влади!

1

Ник Ђељошај се спрда са народом Црне Горе: Социјалдемократе Дамира Шеховића да буду у Влади!

Процес преговора за формирање 44. Владе Црне Горе многе је изненадио. 

Прочитајте још:  Три деценије НВО ЦПЦ: Мираш припрема „цивилни програм“, прерушавање – ОБАВЕЗНО
Након што су мањинске партије, као традиционалне скутоноше ДПС-а и без икаквог суочавања са посљедицама њиховог дугогодишњег дјеловања у режиму Мила Ђукановића, сасвим је сигурно, обезбиједиле учешће у новој Влади, као што се могло очекивати, сви до једног, почели су са одређеним уцјенама на будућег мандатара Милојка Спајића и сугестијама ко би требало да буде дио нове извршне власти.

Прво је то урадио Адријан Вуксановић који је изјавио да ХГИ неће бити дио Владе уколико ЗБЦГ буде у њој, потом је Ервин Ибрахимовић који се невјешто крије иза некаквих страначких органа направио све претпоставке да искључи ЗБЦГ из политичке игре, а јуче је Ник Ђељошај изразио жељу да СД буде дио власти. Без обзира на све.

„СД је партија која се посљедњих година потпуно реформисала. Реформа, која је и данас сликовито показала њихов став након консултација са предсједником Црне Горе, а ради се о ставу у вези са мандатом за састав 44. Владе Црне Горе. СД сматра да Спајић треба дати мандат, што је показатељ да је Црна Гора поштована као парламентарна демократија, да је СД партија која прераста у озбиљну политичку идеју и којом управљају млади и образовани појединци“, оцијенио је Ђељошај.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Ван памети: Скојевац у Црној Гори прави цркву – епилог може да буде трагичан
Такође, додао је како мисли да након краха СДП-а на парламентарним изборима, СД као дио који се издвојио али који је сада насљедник те идеје СДП-а из 90-их, мора да буде чинилац нове Владе.

„Ако се принципијелно залажемо да СНП буде чинилац, тако мислим да треба да буде и СД, уосталом, то су двије различите стране медаље Црне Горе, али као такве су дио нашег друштва. Свој демократски капацитет показао је управо и СНП, јасно изјављујући да мандат за формирање власти припада г. Спајићу“, казао је Ђељошај.

Прочитајте још:  ПРОТИВ ТАЧИЈА 153 СВЕДОКА: Хаг открио план изношења доказа
Ово је, према његовим ријечима, доказ поштовања воље народа, као и парламентарних и изборних процедура и правила.

Имајући у виду да је тридесетоавгустовска народна побједа у потпуности обесмишљена, не би нас зачудило да из реда „мањина“ потекне и захтјев да у новој Влади буде и ДПС.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Ник Ђељошај се спрда са народом Црне Горе: Социјалдемократе Дамира Шеховића да буду у Влади!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *