Стрелкова у Државној думи називају украјинским агентом

0

Стрелков (Фото: РИА)

Стрелкова у Државној думи називају украјинским агентом.

Недавно ухапшен под оптужбом за подстицање екстремистичких активности, Игор Гиркин (Стрелков) је украјински агент утицаја.

Олег Матвејчев, посланик Државне думе Руске Федерације, изјавио је то у интервјуу за Јутјуб канал „Антонов“, преноси дописник ПолитНавигатора.

„Стрелков је последњих неколико година радио за украјинске обавештајне службе и украјинске медије. Био је омиљени лик украјинских медија. Радо су правили репостове и снимке екрана са његових мрежа, у којима је говорио о „ужасним неуспесима руске војске“, подижући тако морал украјинског друштва.

После њихових пораза, он је, заправо, требало да буде на нули. Али сваки пут им је речено да ће Русија ускоро изгубити, па су морали мало да издрже. Понашао се као шаргарепа која води магарца и тако им је донео користи “, рекао је Матвејчев.

Прочитајте још:  Украјина: Једна од окупираних области ускоро остаје без полицајаца
Поред тога, према речима посланика, Стрелков и друге џингоистичке патриоте требало је да под патриотским паролама створе услове за дестабилизацију ситуације у Русији. За ово су већ биле заинтересоване америчке обавештајне службе.

„Можете да окренете стање на леву страну, на десну. Ако је држава пропала, онда је свеједно ко је направио овај Мајдан или револуцију: либерали, комунисти, патриоте, националисти. Задатак је уздрмати државу и срушити је под било каквим паролама. Американци то веома добро разумеју.

Када су 2014. схватили да су либерали отишли ​​из Русије, санкције нису дале, не би било нереда за храну, а на комунисте је и бесмислено кладити се, имали су последњу и једину шансу на рачун џингоистичких патриота “, сматра Матвејчев.

Он се осврнуо на информације кијевских новинара, који су након почетка СВО добили инструкције да постављају з-аватаре на својим друштвеним мрежама: и „сада смо сви незадовољни Руси“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Политнавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *