Захарова: Слобода ће победити, процес деколонизације неће стати

0
захарова, срба

Марија Захарова (MFA Russia)

Колонијалне силе не могу бескрајно да гуше независност и суверенитет других држава, слобода ће победити, оценила је портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова у ауторском чланку за “Известија”.

Западне жеље грцају у жељи да освоје нове колоније, рекла је и указала на Париз који реагује кад год нешто у Африци не иде по његовом сценарију.

Колонијализам и даље живи, томе сведоче два члана Повеље УН у којима се помиње термин – “несамоуправне територије”, указала је Захарова и додала да је званична дефиниција термина из Повеље – територија чији народи још нису постигли пуну самоуправу.

Реч је о колонијама, појаснила је.

УН су овлашћене да редовно ажурирају и објављују листу “несамоуправних територија” чији су народи још увек у колонијалној зависности од матичних земаља, подсетила је.

“Последњи пут је ажуриран пре само три месеца, 10. маја. ‘Специјални комитет 24’ је избројао 17 колонија. Размислите о томе – 17 колонија у 21. веку, 2023. године”, навела је.

Међутим, слободни свет ће сигурно победити, а процес деколонизације, једном започет, неће се завршити све док последња “колонија” не стекне независност, указала је.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

“Некадашње колоније данас слободно управљају својом судбином”, закључила је.

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *