Роберто Фиоре: Ла Русо у случају “Болоња” иде против истине!

0

Болоњски масакр

Недавно се навршило 43 године од масакра у Болоњи ,када је 2. августа 1980. године у 10.25 дошло до експлозије бомбе која је изазвала смрт 85 људи и рањавање још 200.

Током година било је безброј судских истрага које су изродиле исто толико казни, али ће после 11 година бити веома значајна историјска чињеница: марта 1991. године тадашњи председник Републике Франческо Косига се у парламенту извинио Италијанском социјалном покрету (МСИ) због тога што је приписао неофашистичку матрицу масакру у Болоњи; тврдио је да су његове речи диктиране „ извештајима тајних служби и да се након година испоставило да поједини ликови самих тајних служби припадају масонској ложи П2 Лиција Гелија“ .

Данас, са првом владом која се сматра десничарском још од доба републиканаца, налазимо Игнација Ла Русу , историјског представника прво МСИ, а затим Националне алијансе, на трону Сената. Током комеморације масакра у Болоњи, Ла Русо је отворено изјавио да је порекло напада „ фашистичко “.

О томе данас разговарамо са секретаром странке Нова снага (Форса Нова) Робертом Фиором, тадашњим вођом покрета Терза Поситион који је, након дугогодишњег лова на вештице, што је епилог масакра, био потиснут; 59 веома младих експонената је било затворено за политичке злочине на 5 година, да би касније били ослобођени.

Постављам му неколико питања:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

У светлу изјава Игнација Ла Русе, шта мислите? Можемо ли данас рећи да је масакр у Болоњи неофашистички?

Ла Русине изјаве могу се уоквирити само у логику потпуног поробљавања политичке класе, оне браће Италије, згодној истини коју је чак и Косига одбацио. Згодна истина, лансирана у сатима непосредно након масакра, говорила је да је масакр био управо фашистички; пратио је низ истрага, хапшења и убистава која су довела до ослобађања, ослобађања, али су ипак уништила свет. Чак и у мом случају дошло је до правог погрешног усмерења, заснованог на операцији коју су спровеле тајне службе и експоненти П2, а која се састојала у стављању експлозива, идентичног оном који је коришћен у Болоњи, у воз Милано-Таранто. Ја сам, заједно са Валеом и Адинолфијем, означен као аутор злочина, након чега је полицијски комесар Санапо, проговорио и признао да је он све то решио рекавши да је то потпуна измишљотина. Сви представници војних и обавештајних служби ПИДДУ осуђени су на по 6 година затвора. Ово је једна од многих демонстрација како су се државни сектори уротили да обману народ и сакрију истину.

Прочитајте још:  Држава-секта

Белинијева последња реченица, са постхумним убеђењима неких ликова који припадају масонерији, дају идеју да постоји друга истина са јачим елементима од прве. Шта мислите?

Најновије суђење, које је довело до осуде Паола Белиниса, свакако је интересантно јер уоквирује потпуно другачији сценарио, који није онај Кавалини, Фиораванти и други; ово суђење поставља сценарио који полази од тајних служби, које су већ пре масакра манипулисале Паолом Белинијем, дотиче се веома озбиљних и мутних односа између породице Белини и тужиоца Републике Болоње Уга Систија у тренутку масакра, и штавише, долази да пројектује праву међународну сенку на масакр. Тото Рина препричава да америчке и израелске службе шаљу Паола Белинија мафији, како би извршио убиства и масакре. Дакле, последња пресуда отвара потпуно другачији сценарио од претходне.

Да ли је постојала улога државе? У ком тренутку држава интервенише и колика је била репресија која је уследила након масакра у Болоњи?

Државна интервенција је већ извршена пре самог масакра: у ствари, постоје изјаве које говоре о скором палестинском масакру две недеље пре 2. августа; постоји исти говор Уштице који сугерише очигледан однос између два масакра. Дезинформације и погрешно усмеравање су својствени Болоњске истраге. Репресија је била веома насилна: стотине људи екстремне деснице, национал-револуционара, укључујући милитанте са положаја Терза, бачени су у затвор иако су били невини: сви су они били затворени и потиснути захваљујући буци болоњског масакра као фашисти. масакра. Сећам се и убиства Де Анђелиса и Мангиамелија, такође жртава беса режима. Дубока држава времена је та која покушава да убије, масакром у Болоњи, читаво окружење које је почело да се више не препознаје у класичној десници и систему, који је заузврат постајао све мутнији и у рукама П2 и атлантистичких тајних служби. Сећам се да је Гели у том периоду финансирао Берлингуеров ПЦИ са 4 милијарде лира…и то говори све.

Прочитајте још:  ДНР: Мариупољ ће бити потпуно обновљен

Да ли је историјска истина такође послужила да се финансирају и потискују удружења породица жртава?

Свакако постоји дискурс везан за финансије, које држава даје удружењима породица жртава масакра, а троши на истраге које су сваких 10 година слетеле на нове, не баш кредибилне оптужене. Савршено се сећам првог степена суђења Луиђију Чиавардинију, које је одржано у Болоњи са целим левичарским судом, на коме је јавни тужилац тражио ослобађајућу пресуду због недостатка доказа. Од те ослобађајуће пресуде прешли смо на осуђујућу казну коју је чак изрекао и Касациони суд. Како је ово било могуће? Све ово има само једно објашњење: правда је као кормило, где је окренеш. Ако се режиму не свиђа казна, промените судију и промените казну.

Како ће се завршити?

Пре или касније решење масакра ће бити постигнуто, али пут ће бити сложен. Ово што се тренутно дешава у свету доводи до суштинске кризе свега што је атлантска, шпијунска и масонска структура која деценијама влада у Италији и која је одговорна за масакре, убиства и органски однос између режима и мафије. Све ће то ускоро нестати, док истина не буде све јаснија чињеница да је држава та која је организовала масакре.

fahrenheit2022.it / Превод: Васељенска

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *