Графити с претећим порукама на амбуланти у селу Суви До на КиМ

1

FOTO TANJUG/ KANCELARIJA ZA KiM, fotografija niske rezolucije/nr

На амбуланти у етнички мешовитом селу Суви До надомак Косовске Митровице исписан је графит озлоглашене терористичке организације УЧК (тзв. Ослободилачке војске Косова), пренео је Танјуг.

Како се наводи у саопштењу Канцеларије за КиМ, ова амбуланта је честа мета напада албанских вандала и претходних година гађана је каменицама, разбијени су прозори и исписисивани су антисрпски графити.

Србе из овог села је узнемирио овај антицивилизацијски атак на здравствену установу, који додатно улива страх српском народу на већ узаврелу ситуацију на северу Косова и Метохије.

Овакви инциденти и провокације свакако не доприносе деескалацији ситуације на северу КиМ и то би јасно требало да увиде и представници међународне заједнице и да коначно схвате реалност на терену, додаје се у саопштењу.

“Свима је јасно ко изазива провокације и иницира сукобе и ко је једини кривац за инциденте и нападе на Србе на КиМ, а сваки инцидент дешава се наочиглед Куртијеве косовске полиције која је на северу да прогања Србе и жмури на етничке нападе”, закључује се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Графити с претећим порукама на амбуланти у селу Суви До на КиМ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *