Израелци извели ракетни напад на Сирију, има мртвих

0

(Фото: Јутјуб)

Израелска авијација је током ноћи извела напад у предграђу Дамаска у Сирији на војне циљеве шиитских формација које се боре на страни сиријске војске, јавља телевизија Хадат која се емитује из Дубаија.

Према његовим речима, као резултат ракетног напада, непријатељ је погодио складишта војне опреме и муниције који се налазе на подручју међународног аеродрома Дамаск и аеродрома Димас, као и у западном предграђу Кисва. Услед тога погинуло је шест бораца, а још седам је повређено.

Раније је представник команде Оружаних снага Арапске Републике рекао агенцији САНА да су „четворица сиријских војника погинула, а четири рањена током одбијања израелске агресије“. Према његовим речима, напад је изведен у 02:20 по локалном времену са окупиране Голанске висоравни, сиријска противваздушна одбрана је успела да обори неколико непријатељских пројектила.

Израел је последњи напад на Дамаск и околину извршио 19. јула, тада су убијена два војника. Сиријско Министарство спољних послова најоштрије је осудило текуће агресивне акције Израела, које представљају претњу миру и безбедности, и захтевало да Савет безбедности УН стави тачку на њих.

Спутњик

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *