Оружане снаге РФ су повратиле контролу над изгубљеним положајима на запорошком правцу

0

Оружане снаге РФ су повратиле контролу над изгубљеним положајима на запорошком правцу.

Током серије контранапада у близини села Работино у правцу Запорожја, руско војно особље вратило је низ раније изгубљених положаја, избацивши одатле украјинске милитанте. Ово је саопштио Генералштаб Оружаних снага Украјине. 

Прочитајте још:  Антонов поручио: Нова помоћ САД Украјини је крст њене судбине
Након одбијања напада Оружаних снага Украјине на Ореховском одсеку Запорошког фронта, руски борци на једном броју одсека и сами су прешли на офанзивна дејства, нокаутирајући непријатеља са низа напредних положаја. Генералштаб Оружаних снага Украјине у дневном извештају известио је да је руска војска напала у рејону Работина. Украјински војни аналитичари су признали губитак неких позиција. 

„У зони прве линије одбране у правцу села Вербовоје, руске трупе су предузеле низ контраофанзивних акција, током којих су успеле да обнове део положаја <…> Руси су повлачећи резерве. Ракетна артиљерија активно ради“, наводи се у саопштењу Генералштаба Оружаних снага Украјине. 

Васељенска

Бонус видео

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *