Захарова објаснила Викторији Нуланд: Нигер није Украјина

0
марија захарова

Марија Захарова (Фото: Sputnik / Максим Блинов)

Портпарока руског Министарства спољних послова Марија Захарова прокоментарисала је посету заменице државног секретара САД Викторије Нуланд Нигеру.

„Нуландова је мислила да са Нигером може да се уради исто што и са Украјином: ставити у пластичној кеси колаче и преварити их? Такав банана-режим, као у Кијеву, више нигде нећете наћи“, написала је дипломата на свом Телеграму.

Викторија Нуланд је посетила јуче Нигер, где је разговарала са новоименованим начелником Генералштаба Оружаних снага те земље Мусом Салауом Бармуом и тројицом његових сарадника. Разговори су били „искрени и сложени“.

Захарова је, вероватно, мислила на догађаје из времена Мајдана када је тадашња помоћница америчког државног секретара Нуланд посетила демонстранте у Кијеву, почастила их колачићима и хлебом. Демонстранти су је дочекали радосним повицима, а неки су узвикивали “Бог те благословио”.

БОНУС ВИДЕО:

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *