ОВО ЈЕ ЧОВЕК КОЈИ ЧУВА ПУТИНА – Шеф гарде господин Золотов

0

Након што су односи између „Вагнера” и руског руководства нарушени побуном коју је организовао Јевгениј Пригожин, чини се да у целој ситуацији профитира „Национална гарда Русије”, организација чији се чланови изјашњавају и као Путинови „телохранитељи”.

Директор „Националне гарде” Виктор Золотов, како пише „Франкфуртер Алгемајне Цсјтунг” могао би да испадне и највећи победник сукоба између „Вагнера” и Кремља.

Владимир Путин је недавно потписао закон којим се дозвољава Националној гарди” да се опреми тешким наоружањем као што су тенкови.

„Золотов је са Путином разговарао о тенковима и тешком наоружању великог домета. Војници ће добити такво оружје. Трупе „Националне гарде” директно су одговорне Путину, а према неколико извора броје око 340.000 припадника и претежно су одговорни за унутрашњу безбедност”, пише немачки лист.

Управо директор ове гарде, Виктор Золотов, представља једног од људи који су годинама одговорни за Путинову сигурност.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Золотов је чувао Бориса Јељцина док је био председник, а и тадашњег градоначелника Санкт Петербурга Анатолија Собчака. Прича се да је тада упознао Путина и да се с њим зближио током тренинга џудоа. Годинама касније, био је одговоран за Путинову безбедност.

Одлука о набавци тешког оружја за „Националну гарду”, ојачава позиција Золотова.

Путин је лично наредио да се специјална јединица Министарства унутрашњих послова “Гром” од 7.000 људи пребаци под његову команду.

Верује се да је након побуне „Вагнера”, Путин брине о оданости својих безбедносних служби и војних званичника.

Овај потез је Путинов покушај да “Кремљ учини отпорним на државни удар”, сматрају аналитичари.

Руски медиј „Ведомести” пише да Путин користи “Гром” како би привукао бивше борце „Вагнера” који нису желели да се придруже другим плаћеницима у егзилу у Белорусији.

Прочитајте још:  Сумњива смрт градоначелника Харкова

Јединица “Гром” била је последња специјална полицијска јединица Министарства унутрашњих послова Русије. А сада је под директном Путиновом контролом, а Золотов ће јој командом.

„Националне гарде Русије” је изгубила хиљаде гардиста у Украјини од почетка руске инвазије 24. фебруара 2022.

Политика

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *