Смета им све што је српско: Шиптари укидају 15 пословних сертификата са називима Србија

0

Косово и Метохија (Фото: Весна Веизовић / Васељенска)

Шиптари су задали је још један ударац Србима, овог пута одузимајући сертификате власницима привредних друштва које у себи садрже назив Србија.

Како је саопштило Министарство индустрије, предузетништва и трговине (МИНТ), шиптарска агенција за регистрацију предузећа (АРБК) опозвала је 15 сертификата о регистрацији предузећа због тога што имају “неуставан садржај”.

МИНТ је саопштио да је то 15 привредних друштава која у својим називима садрже неуставне термине “Пећ, Република Србија”; “Пећ, СРБ”; “Гњилане, Србија”; “Приштина, Србија”; “Ђаковица, Република Србија”, “Косовска Митровица, Република Србија” итд.

На овој листи су: “Бомек”, “Ленсиа”, “Епокси сб-боден”, “Мап”, “МТС”, “Ндертими фи 6285 92”, “Бизнис клуб”, “Лириан карс”, “Бус Софтир”, “Глобос”, “Ејџенси си енд и”, “Деволи груп”, “Виталенд”, “Бијанд”, “Елба партнерс”, “Пите Катуни”, преноси “Коха диторе”.

“Укидање сертификата привредних друштава, код којих су утврђени исти или слични прекршаји, наставиће се и наредних дана. У међувремену, АРБК је наставио да региструје нове фирме, које су пријављене у складу са законом, са важећим документима и са садржајем који одговара уставу”, саопштио је МИНТ.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

МИНТ је саопштио да је само у последња два дана у АРБК регистровано 86 нових привредних друштава, од којих су 33 у власништву физичких лица и 53 друштва са ограниченом одговорношћу.

Шиптарско тзв Министарство индустрије, предузетништва и трговине саопштило је крајем јула да је Комисија за разматрање жалби за регистрацију предузећа одбила жалбу “Кљан Косова” на одлуку о суспензији сертификата о пословању овој телевизији по којој подносилац жалбе може поднети тужбу суду, пошто је предмет закључан у Министарству.

Суспензија пословног сертификата “Кљан Косово” изазвала је бројне реакције.

Прочитајте још:  Гори Кинески тржни центар у блоку 70: Станари евакуисани, ватру гасе и хеликоптери

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *