Атина: Сукоби током саслушања хрватских навијача

1

Атина: Сукоби током саслушања хрватских навијача.

Испред зграде суда у Атини, где су данас десетине ухапшених навијача загребачког Динама давали изјаве, избили су сукоби.

Прочитајте још:  Хрватска прогнала Србе, а Србија јој захваљује плаћајући "ратну штету"
Око 200 навијача атинског АЕК-а окупило се испред комплекса суда, а неки су бацали флаше воде и друге предмете на полицијске и телевизијске екипе, пренео је АП. За сада нико није ухапшен нити повређен.

Државна телевизија ЕРТ објавила је да су главни осумњичени три Грка, један Хрват и један Албанац, с обзиром да су приликом хапшења код албанског и хрватског држављанина пронађени џепни ножеви са траговима крви.

Од тројице Грка, двојица су навијачи супарничког грчког тима и већ су познати полицији због тога што имају кривични досије. Један од њих је раније хапшен четири пута, други једном, док је за трећим осумњиченим Грком потрага у току, иако је већ идентификован.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Прочитајте још:  Порекло Срба: Где је граница слава (Видео)
Како преноси ЕРТ, настављају се лабораторијске анализе узетог генетског материјала од ухапшених хулигана, а на ноктима жртве откривен је ДНК починиоца или извршилаца.

У Атини су се у понедељак сукобиле присталице фудбалских клубова АЕК из града домаћина и Динама из Загреба.

Прочитајте још:  Бивше британске колоније захтевају да Лондон врати плен и плати репарације
Грк Михалис Кацурис (29) преминуо је од више убода ножем задобијених током туче више десетина навијача која се догодила дан пре утакмице трећег кола квалификација за Лигу шампиона на стадиону АЕК-а у атинском предграђу Неа Филаделфија.

Због повреда су збринута још четири Грка и четири Хрвата, а ухапшено је око 100 људи, углавном навијача Динама.

Кацурис је током дана сахрањен у Елефсини, свом родном граду, 25 километара западно од Атине. Локалне власти прекинуле су неколико јавних догађаја уочи сахране у знак жалости.

Породица Кацурис позвала је да се на сахрану не носе венци, већ да се тај новац уплати на рачун фонда за лечење деце оболеле од рака.

БН ТВ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Атина: Сукоби током саслушања хрватских навијача

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *