Лидер босанских Срба: Састаћу се са Путином, наћи ћу замену за пројекте од којих је Немачка одустала

1

Милорад Додик и Владимир Путин (Фото: ЕПА)

Лидер босанских Срба: Састаћу се са Путином, наћи ћу замену за пројекте од којих је Немачка одустала.

Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да српски ентитет БиХ има алтернативу да реализује четири пројекта након што је Немачка од њих одустала.

О томе је Додик рекао за РТРС, јавља дописник ПолитНавигатора.

Милорад Додик сматра да одлука Њемачке да обустави кредитирање четири инфраструктурна пројекта у РС “због сепаратистичке политике Републике Српске и Милорада Додика” говори о политичким и економским притисцима на српски ентитет БиХ због непризнавања Запада. управник над Босном, нелегитимни високи представник, немачки дипломата Кристијан Шмит.

Прочитајте још:  СВЕ ШТО ТРЕБА ДА ЗНАТЕ О ЛАЖНИМ ЕКОЛОЗИМА Њих подржава аутошовиниста Сташа Зајовић
Осим тога, Додик је уверен да је реч о покушају Немачке да пронађе изговор и начин да раскине раније потписане уговоре због сопствених финансијских проблема.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Трећи пут када откажу исте пројекте, спасавају своје компаније. За време Меркелове, захваљујући добрим односима са Немачком и немачким компанијама и банкама, договорили смо се да заједнички решимо питање ветропарка Хргуд. Имали смо и понуду Кинеза и сада ми је жао што је нисмо прихватили, али могу поново да јој се вратим.

Уговор је додељен немачкој компанији за трансфер технологије и обезбеђење финансирања. За финансирање је именована Немачка развојна банка, затим кредит, то је уобичајена ствар. Међутим, уговор је потписан пре епидемије корона вируса, а после ње све је поскупело. Немци су изгубили финансијски интерес јер су били на страни губитника, нису хтели да продуже уговор… Пре него што су завршили посао, нашли су решење да пониште пројекат“, објаснио је лидер босанских Срба.

Прочитајте још:  Убијање Руса је света мисија литванских патриота
Према Додиковим речима, Немачка је нервозна јер се њен план за сукоб у Украјини не проводи, па ће се „отцијепити“ на Републику Српску и мале земље. Али то неће ићи са босанским Србима јер Бања Лука сада има више пријатеља у свету него икада. Додик је најавио сусрете са разним светским лидерима прије краја године.

„Поново ћу се састати са председником Србије Александром Вучићем, затим са премијером Мађарске Виктором Орбаном, председником Азербејџана Илхамом Алијевим и председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом. До краја године ћу се састати и са Путином, а ми организујемо састанак са кинеским лидером“, рекао је Додик.

Политнавигатор

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Лидер босанских Срба: Састаћу се са Путином, наћи ћу замену за пројекте од којих је Немачка одустала

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *