Руско Министарство одбране изградило нову школу у Мариупољу

1

(фото:В.Т./Васељенска)

Руско Министарство одбране изградило нову школу у Мариупољу.

Током радног путовања, заменик министра одбране Руске Федерације Тимур Иванов, заједно са шефом ДНР Денисом Пушилином, прегледао је спремност изградње школе и огранка Морнаричке школе Нахимов у Мариупољу.  О томе је саопштило Министарство одбране Руске Федерације. 

Специјалисти Војно-грађевинског комплекса Министарства одбране Русије завршили су изградњу општеобразовне школе за 1.100 ученика у граду Мариупољу. У троспратној згради налазе се учионице, лабораторије за физику, биологију, аеромоделарство, рад и учионице за еСпорт. Сва опрема је најсавременија.

У школи су пројектанти предвидели две велике фискултурне сале, зборну салу за 550 гледалаца и трпезарију за 530 места. На улици је подигнут стадион укупне површине 14.000 квадратних метара, засебно игралиште за мали фудбал, спортски терени и стаза за препреке.

Поред тога, у граду Мариупољу ће се појавити и огранак Морнаричке школе Нахимов. Укључиће базен за тестирање подводних робота, простор за лансирање дронова, затворени спортски комплекс и 25-метарски базен са четири траке.

Нови крак Нахимовке биће изграђен на површини од више од 11 хектара на обали Азовског мора. Укупна грађевинска површина ће премашити 67 хиљада квадратних метара. Грађевински радови се изводе даноноћно, јер је планирано да школа буде предата по систему кључ у руке за годину дана – до почетка школске 2024. године.

Ексклузивни пројекат су развили војни дизајнери и архитекте 53. Централног пројектантског института Министарства одбране Русије посебно за Мариупољ. Око централног трга-парада биће изграђен комплекс од пет зграда у модерном стилу. Сви објекти ће бити повезани наткривеним стазама. Спаваонице ће бити опремљене двособним кокпитима.

Васељенска

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Бонус видео

Прочитајте још:  Може ли се рат избећи?

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Руско Министарство одбране изградило нову школу у Мариупољу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *