Вацић се не одриче Пригожина: И даље сам близак са његовом политичком фракцијом

0
пригожин

Јевгениј Пригожин. (Фото: ria.ru)

Иако су их “дизали у звезде” многи у Србији престали су да говоре позитивно о Вагнеру и њеном основачу Јевгенију Пригожину након њихове побуне против врха руске војске. Један од ретких који и даље подржава Вагнер и држи њихову страну је председник Српске Деснице Миша Вацић.

 

У интервјуу за “Правду” Вацић је потврдио да је и даље близак са Пригожиновом фракцијом у Русији.

 

– Пре свих тих дешавања био сам њихов гост у Русији и видео сам колики је политички утицај Пригожина иако га овдље људи препознају само као оснивача Вагнера. И тада и сада кажем да ми је та руска политичка опција најближа. Друго, “Марш Правде”, није био неуспешан. То је догађај медијски прозван за пуч, и ако ни према једној дефиницији војног пуча то није био. Прогожин и Путин су на истој страни, тј. Пригожин је патриота и војник од поверења Владимира Путина, а што је за нас такође битно, Пригожин је пријатељ Србије – каже Вацић.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

 

Говорећи о ситуацији на Косову и Метохији Вацић је рекао да Србија може то питање решити само силом.

 

– Косово се решава само на један начин. Никакви преговори са окупатором никада нису донели решење. Окупиране српске земље ће једног дана бити враћене у састав Србије, баш онако како су и отете – силом. До тад треба радити на опстанку Срба на Косову и Метохији – закључио је он.

 

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *