Укромедији опет брину туђу бригу: Србија наручила 20000 дронова из Ирана

1

Укромедији опет брину туђу бригу: Србија наручила 20000 дронова из Ирана.

Заменик министра спољних послова Србије Горан Алексић посетио је Техеран и напоменуо да “нема препрека за унапређење односа” са Ираном.

Србија је од Ирана наручила 20.000 беспилотних летелица Шахед-136. Ово је 13. августа пренио етто.ба.

Како се наводи, Техеран је посетила делегација српских дипломата на челу са замеником министра спољних послова Србије Гораном Алексићем. Заменик министра спољних послова Србије састао се са иранским колегом Алијем Багеријем, наводећи да „нема препрека за унапређење односа”.

Прочитајте још:  Грчки АЕК се оградио од навијача и предузео мере због траспарента "Косово је Албанија"
Багери је назвао неопходношћу унапређење сарадње Ирана и балканских земаља, посебно Србије. Према његовим речима, проширење трговине је „не само економски циљ, већ и безбедносна стратегија”.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Алексић је, пак, говорио о „неминовној потреби повећања обима робне размене између две земље”. Дипломата је истакао да је сврха његовог доласка у Иран унапређење односа између Техерана и Београда.

Према наводима аутора публикације, Иран је под санкцијама Европске уније због испоруке дронова Русији који се користе за гранатирање територије Украјине. До краја јула 2023. Иран је испоручио Русији најмање 400 беспилотних летелица Схахед и Мохајер.

Прочитајте још:  Ер Србија: Могућ утицај на саобраћај услед забране точења горива на аеродрому
Подсетимо, аналитичари Украине Веапонс Трацкер-а су 30. јуна приметили мине М62П10 калибра 120 мм произведене у Србији у служби Украјине . Украјинска војска је добила мине, које је у јануару 2023. године произвела државна компанија Крушик, која се налази у Ваљеву.

Председник Србије Александар Вучић је раније, 1. јула, рекао да се став Србије о антируским санкцијама није променио ни после његовог састанка са украјинским председником Владимиром Зеленским.

Фокус.уа

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Укромедији опет брину туђу бригу: Србија наручила 20000 дронова из Ирана

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *