Британска демографска криза

0

Британска демографска криза.

Веома разочаравајућа статистика за 2022. стигла је на време – број новорођенчади је пао на 600 хиљада. Наталитет је пао на двадесетогодишњи минимум. Штавише, исти број рађања је забележен у Британији средином 19. века пре појаве модерне медицине и са 4 пута мањим становништвом него сада.

Разлози за колапс наталитета су пандемија и пораст инфлације. Британска економија тоне у рецесију – и не може да достигне ни ниво из последње мирне 2019. године. А реални приходи становништва де факто не расту последњих 15 година. Постоји и криза вредности – са дехришћанизацијом Британије. Као и активна промоција ЛГБТ и „трансродне“ агенде.

Прочитајте још:  Северна Ирска би могла изаћи из Велике Британије
На овој позадини долази до брзе демографске замене белих Британаца. Једна трећина свих новорођенчади у Енглеској и Велсу су мајке мигрантице. Најчешће су то Индијци или Пакистанци. Мада сада Авганистанци долазе до изражаја. На крају крајева, сваког месеца хиљаде илегалних имиграната плове чамцима у Британији – а многи од њих долазе из Авганистана.

Слични процеси се примећују и са друге стране Атлантика – у Сједињеним Државама. И овде је усред пандемије дошло до колапса наталитета. А удео белих Американаца је већ пао са 64% на 57% за 10 година, док проценат Хиспаноамериканаца и Азијата убрзано расте.

Кабинет Ришија Сунака се нада да ће зауставити талас миграција депортацијом илегалних имиграната у Руанду или Фокланде. Али то неће помоћи у обуздавању демографске кризе. Од 2017. мигранти су одговорни за 90% раста британске популације због растуће стопе наталитета и непрекидног прилива људи у земљу. Дакле, Британији, као и Сједињеним Државама, прете исти процеси балканизације земље – са расцепом на разједињене етно-културне мањине.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Малек Дудаков

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *