Неистине: Родитељи деце убијене у “Рибникару” реаговали на писмо упућено Вучићу

1
Врачару

Полиција и хитна помоћ окружиле основну школу Владимир Рибникар на Врачару где се десила пуцњава (Фото: Принтскрипт)

Неистине: Родитељи деце убијене у “Рибникару” реаговали на писмо упућено Вучићу.

Породице деце убијене у Основној школи “Владислав Рибникар” реаговале су на писмо које је Савет родитеља ове школе упутио председнику Србије Александру Вучићу.

Прочитајте још:  НАУЧНИЦИ ОСТАЛИ У ШОКУ: На кашичици којом се Причешћују верници 0% бактерија! (ВИДЕО)
У писму у које је портал “Нова” имао увид, апели су упућени на адресе в.д. директора Анђеле Петровић, председника Савета родитеља Игора Ђорђевића, заменице председника Савета родитеља, Јелене Радуловић, свих чланова Савета родитеља родитеља ђака, који похађају ОШ “Владислав Рибникар”, наставничкoг већа школе и свих запослених ОШ “Владислав Рибникар”.

Наводе да упућен допис од стране Савета родитеља сматрају болним, као и да се у њему исписују неистине.

Јуче је објављена вест да је Савет родитеља Основне школе “Владислав Рибникар” у Београду послао писмо председнику Србије Александру Вучићу у којем изражавају забринутост “шокантним информацијама” о намерама државе, а које су “у потпуној супротности са договором који су са њим постигли у мају 2023. године”.

Уследила је и реакција родитеља убијене деце који наводе да су запрепашћени оним што су прочитали.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Писмо преносимо у целости.

“Обраћамо вам се поводом дописа председника Савета родитеља школе, Игора Ђорђевића, упућеном председнику Републике Србије и председници Владе Републике Србије, 15. августа 2023. Допис сматрамо изузетно увредљивим и болним, у коме се поново исписују неистине.

Запрепашћени смо одсуством капацитета родитеља и њихових представника у Савету родитеља да разумеју шта се стварно догодило у ООШ “Владислав Рибникар” 3. маја.

До 3. маја 2023. је постојао Савет родитеља са мандатом до 31. августа 2023 као једно од саветодавних тела школе. Од 3. маја школа је место злочина и као такво је требало да добије привремени орган управљања у кризној ситуацији.

На томе је, на пример, могао да инсистира Савет родитеља школе у коме постоји свесност да је извршен масакр, да је стрељано десет душа.

Прочитајте још:  Куртијеви терористи забранили улазак робе из Србије
Драган на радном месту на коме је предано и благодарно радио, Ана и Бојана на дежурству, Софија у ходнику школе, Адриана, Ангелина, Андрија, Ема, Катарина и Мара у школској клупи. На њиховим изводима из матичне књиге умрлих уписан узрок смрти је УБИСТВО.

Петоро деце је рањено и трауматизовано, наставница историје је рањена и трауматизована, дванаесторо деце и један студент су физички неозлеђени, али са траумом несагледивих размера. Велики број ученика, наставника и особља школе је трауматизовано.

РТ Балкан

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Неистине: Родитељи деце убијене у “Рибникару” реаговали на писмо упућено Вучићу

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *