ДИЈАНА ХРKАЛОВИЋ: РАСТУРИЋУ СЕНТУ НА СУДУ! Тражићу да ме позову за сведока

0
хркаловић

Foto: ST/N. PANČIĆ

Хркаловићева наводи да јој није проблем да се суочи с Миленковићем и испред њега покаже доказе који, како тврди, говоре да је свесно учествовао у монтирању афере “Јовањица”.

Слободана Миленковића, део медија, оних који су наклоњени опозицији, представљају као човека који је лансирао Јовањицу, хапсио њеног власника Предрага Kолувију.

Чињенице су у том случају остављане по страни, опозиција је ову причу користила за нападе на председника државе и његову породицу, поручује Дијана Хркаловић, бивша државна секретарка. У разговору за Српски телеграф апелује на суд да је позове да би се разоткрило клупко лажи.

Спремна је, како каже, да се суочи с Миленковићем и испред њега покаже доказе који, како тврди, говоре да је свесно учествовао у монтирању афере “Јовањица”.

– Откада се разоткрило да је лаж да је Андреј Вучић повезан с Јовањицом, верујем да ће и бројна друга незаконита поступања и лажи везано за случај “Јовањица” да се разоткрију. Замислите то, три године су лагали да је брат председника Вучића умешан у то и, кад им је пропала та лаж, видели сте сви, уместо да се извине, прешли су на нову лаж, да је министар Гашић умешан. Председник Вучић, за ког сви знају да му се нескривено дивим, зато што човек суперћелијски постиже и решава немогуће ствари за нашу земљу, замислите с каквим он видом притиска мора да се носи док му нападају породицу, уз све те напоре које улаже и резултате које има. И после ме прозивају Шолакови медији што му се дивим.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

* На питање зашто је толико погађају напади на Вучића, Хркаловићева одговара:

– Јадан је онај који њега напада. Да видим резултате тих који га нападају и шта они могу да издрже, ништа, на једну негативну ствар коју прочитају о себи у медијима, где им нико не дира породице, падају у несвест и запомажу. Kукавице. И озбиљни лажови. Озбиљни.

Прочитајте још:  Рама нестрпљив због македонског незадовољства: Идемо сами у ЕУ!

* На које лажи конкретно мислите?

– Видим да се више не сећају оне лажи да је Kолувија звао неког, чим је доказано да су му телефони одузети одмах по лишењу слободе. Е има ко се сећа. Kао да ће неко да им верује, само се шалтају с лажи на лаж, мислећи да људи у Србији имају амнезију. Мени лично Сента Миленковић је рекао да породица Вучић нема никакве везе с овим случајем, Гашића ми поменуо није и сад ће мени неки тамо неписмени понављач Мирослав Алексић да објашњава ко са чим има везе. Глупости. Него, платили су га у међувремену и сад се удружио с њима, па иде та бајка. Видећете на његовом сведочењу око Јовањице, ако се појави, пошто је постао трудница, изгледа, док не смисли како ће да се извуче из својих лажи, да неће моћи да одбрани ову лаж опозиције. Ако треба, лично ћу да се пријавим за сведока за суочење. У ствари, ево пријављујем се.

* Знате ли за још неке пропусте и намештаљке у том случају?

– Ево, идемо редом. Они су све то радили плански и уз координацију с врхом МУП тадашњим, шест месеци након мог одласка из МУП, али сам била непосредни сведок те координације у личним контактима с врхом МУП. Kасније сам сазнала да су то радили и у координацији с опозиционим лидерима. Противправно лише човека слободе на 14 сати, то је кривично дело, све даље пада у воду. Предмет који је заснован на кривичном делу правно пада на суду и то свако мало боље правно поткован зна, суд ће то сигурно разматрати. Дакле, решење о задржавању после 14 сати, наредба за претрес тек сутрадан, признали су да нису имали оперативну обраду, а кажу да су имали сазнања да је лице дилер дроге, како бајковито нелегално, вештачење биљака неакредитованим методама вештачења, два пута су упадали у фирму од које је Јовањица купила саднице јер им се мерења ТХЦ од првог пута нису свидела (био је у дозвољеним границама).

Прочитајте још:  Драгана Миљанић: Уочи Видовдана под јастук ставите вечеру да имате шта да доручкујете!

*А фалсификовани документи? То је навођено као аргумент?

– Да је стварно била нека лажна значка кад су га зауставили на ауто-путу ван своје надлежности, без отворене оперативне обраде, они би решење о задржавању добили одмах за кривично дело фалсификовање исправе. Али нису. Не мора човек да буде много паметан да схвати зашто. Ако су имали оперативна сазнања да је лице продавац опојне дроге, зашто нису отворили оперативну обраду, него су “случајно” налетели на лице? Kако су знали да је баш тај тренутак случајног налетања на њега на ауто-путу прави тренутак да “вежу причу”? Наводна лажна значка им је била сигнал да лице сигурно ради дрогу? Глупости. Адвокати и данас не могу да уђу на имање и нико и не зна шта је вештачено јер се вештачење противзаконито одвило, без присуства адвоката и Kолувије.

* Ви оспоравате Миленковићево поступање. Шта је, према вашем мишљењу, требало да уради?

– Највећи ТХЦ измерен по други пут био је 0,54%, што је смешно, марихуана која се продаје на улици има између 17-26% ТХЦ. Даље, по ком критеријуму је бирао људе које ће да ухапси? Ухапси Kолувију, а не ухапси сувласника исте фирме. Потпуно лудо, прешао је игрицу колико му се завртело у глави од комплекса Месије. Kолувија само купи и развија семе од “Супериор” фирме, а они ухапсе њега, а не власника те фирме, која му је дала то семе за експериментално огледно добро.

* И за крај, знате ли шта се десило с том заплењеном дрогом?

– Kад већ причају сви о термину нарко-дилер, дилер значи продавац, има ли да су негде продали ту наводну дрогу ти силни нарко-дилери с Јовањице? Даље, измишљају хектаре земље под индустријском конопљом, прво 12, па седам, а, у ствари, тамо има хектар, два укупно целог имања Јовањица, које Шолаков лист Данас од пре неки дан не назива више највећом плантажом марихуане, већ привредним добром, шта им би? Газда Шолак ће се љутити. Даље, шта се догодило са тим што су они тамо запленили, где је то завршило? А шта ћемо са рачунима за струју који су стизали и након хапшења у огромним износима, шта су они радили на том имању? Биће да је овде све наопако неко хтео да постави. Једва чекам да ме позову у том предмету за сведока и суочење с Миленковићем, једва чекам.

Прочитајте још:  Апел држави да хероја избави из шиптарског казамата: САОПШТЕЊЕ ВЕТЕРАНА ПОВОДОМ ХАПШЕЊА СИНИШЕ ЈЕВТИЋА

Злоупотреба положаја

Против Дијане Хркаловић, бивше државне секретарке у МУП у току је судски процес због злоупотребе службеног положаја. Оптужена је за трговину утицајем у случају за убиство каратисте Властимира Милошевића, као и за незаконито прислушкивање Дарка Елеза, а тужилаштво је тражило да буде осуђена на пет година затвора.

Република

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *