Русија: Државна дума предлаже закон по коме би породице за пето дете добијале стан

0
Државна дума

(ФОТО:В,Т./ВАСЕЉЕНСКА)

Русија: Државна дума предлаже закон по коме би породице за пето дете добијале стан.

Шеф комитета Државне думе за породицу, жене и децу Нина Останина предложила је да се породицама изда стамбени сертификат за стан за рођење петог детета, пише Лента.ру .

„Данас је све што се тиче подршке породицама са децом политика федералног регионалног нивоа, али треба да буде државна. Нажалост, осим једног додатка, који се исплаћује из савезног буџета, све остало је у надлежности субјеката. Дакле, сада влада има законодавну иницијативу о мерама државне подршке за вишечлане породице “, рекао је посланик Ленте.ру.

Доделу стамбеног сертификата породицама у којима је рођено пето дете, Останина назива не мером подршке, већ стимулативном – излазак из демографске рупе.

Прочитајте још:  ЗАКАРПАТСКИ МАЂАРИ У РАТНОЈ ПЕЋИ
Такође, шеф комитета Државне думе за породицу, жене и децу рекао је да мере подршке великим породицама не би требало да зависе од нивоа прихода.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

„Без обзира на висину примања, вишедетне породице имају право на бенефиције, исплате и гаранције, које су прописане законом. То такође подразумева увођење јединственог регистра великих породица, издавање јединственог сертификата који важи у целој Русији и бесплатно путовање за децу из вишечланих породица у јавном превозу“, цитира Останина онлајн публикација.

Према речима парламентараца, предлог закона ће побољшати положај 2,5 милиона породица.

„То ће бити и стимулативна мера за оне који имају двоје деце, да роде треће, троје четврто, четворо пето. Зато што ће моћи да постану власници стамбеног сертификата за куповину стана “, цитира Лента.ру посланика.

Васељенска

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *