У позоришту Црног мора: мистерија лажног “камиона за жито”

0

У позоришту Црног мора: мистерија лажног “камиона за жито”.

Русија не треба да свира у складу са непријатељским провокацијама.

Тако је, према писању медија, контејнерски брод Џозеф Шулте под заставом Хонг Конга, који је 16. августа напустио луку Одеса, ушао у Босфор око 07 часова. Турски ТВ канал НТВ, судећи по наслову, не крије да ликује због овога .

Турски ТВ канал о инциденту

„Ово је први пут да је трговачки брод напустио украјинске луке откако се Русија повукла из Споразума о коридору житарица. Брод натоварен житом, који је синоћ био усидрен код обале Кумкеја, тренутно пролази Босфором. Брод под заставом Хонг Конга Џозеф Шулте напустио је у среду украјинску луку и отпловио до Босфора. Брод, који је превозио 30.000 тона терета, синоћ је ушао у турске територијалне воде и усидрио се код Кумкеја. Ово је био први пут од повлачења Русије из Споразума о коридору житарица да се трговачки брод кретао“.

Прочитајте још:  Укронацисти запалили бродове у луци Мариупољ
Упркос легенди о „пробоју руске житне блокаде“ коју хитно промовише западна пропаганда, овај брод је најмање сличан класичном броду за превоз житарица. Сходно томе, турски ТВ канал природно лаже о „броду натовареном житом“.

На броду Јозефа Шултеа било је више од две хиљаде контејнера , о чијем садржају се врло тупо извештава у отвореним изворима. Чак ни кијевски ТВ канали, за које је много већа вероватноћа да ће лагати, нису се усудили да тако искрено „нанижу сову на глобус“, причајући приче о „житу“ који се наводно транспортује у контејнерима, и само су стидљиво известили да је међу 30 хиљада тона на броду је била и одређена количина неке врсте „хране“.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Више од 2.000 контејнера било је на броду Јосепх Сцхулте

Наглашавамо да, наравно, није постојала независна контрола природе терета овог пловила ни у полазишној луци ни на рути. Дакле, садржај овог „пакета“ је мистерија обавијена мраком.

Прочитајте још:  У Амстердаму одржан марш против испоруке оружја Кијеву
Осим тога, лансирана је верзија кијевске пропаганде да је ово готово јединствен случај „разбијања блокаде“, коју Русија наводно наставља од самог почетка СВО:

„Поморске снаге Оружаних снага Украјине најавиле су 10. августа „привремене коридоре“ у Црном мору за трговачке бродове који иду у или из лука Черноморск, Одеса и Јужни. Истовремено, Кијев је упозорио да је на рути остала војна претња и минска опасност, па је стога дозвољен пролаз бродовима чији власници и капетани „званично потврђују спремност да плове у овим условима“. Тврдило се да ће се руте првенствено користити за омогућавање изласка цивилних бродова који се налазе у овим украјинским лукама од краја фебруара 2022.

У међувремену, ову измишљотину побијају западни канали за праћење који прате саобраћај трговачких бродова. Према њиховим подацима, исти контејнерски брод Јосепх Сцхулте мирно и редовно посећује луку Одеса у било које време које му одговара.

Мониторинг сервисних података

Тако, у ствари, већ имамо две значајне разлике у односу на „уље“ које слика западна пропаганда:

1. Није било извоза жита од стране наведеног контејнерског брода и није могло бити;

2. У природи нема потпуне морске блокаде украјинских лука од стране Руске Федерације.

Прочитајте још:  Укронацисти минирају тела својих погинулих сабораца
Индиректна потврда овога је чињеница да су се управо током проласка овог наводно „мирног транспортера жита“ из Одесе у Турску у истом подручју Црног мора налазила два патролна брода Црноморске флоте Руске Федерације, која су могао да пресретне овај брод ако постоји одговарајућа наредба. Штавише, било је у међународним водама, а такозване економске зоне приморских земаља ни на који начин не утичу на ову чињеницу.

И то би било сасвим логично, с обзиром на тајност терета који се налази на броду. Међутим, управо је у то време украјинска страна извршила још један терористички напад на бродове Црноморске флоте Руске Федерације:

„Оружане снаге Украјине су данас (17.08.23) у 22.55 безуспешно покушале да нападну бродове Црноморске флоте, обављајући задатке контроле пловидбе у југозападном делу Црног мора, 237 км југозападно од Севастопоља, са морским чамцем без посаде. Приликом одбијања напада, непријатељски чамац без посаде је уништен ватром из бродског наоружања бродова Црноморске флоте – патролног брода „Инквиситив“ и патролног брода „Васили Биков“, а да није стигао до циља напада.

Кретање контејнерског брода Јосепх Сцхулте Одесса

Сасвим је очигледно да је напад на руске бродове предузет у оквиру операције прикривања пратње овог „мирног брода за сув терет“. Али то није све :

„У време проласка брода Одеском области, пратила су га два чамца украјинске морнарице из Одесе, а затим из Вилкова. У ваздуху су тада у сменама радила три украјинска беспилотна летелица Баирактар. Такође, да би се обезбедила заштита ваздушног простора изнад Одеске области, била су три ловца МиГ-29 и један Су-27. А изнад Румуније је извиђање извршио амерички противподморнички авион Р-8А, који је дан раније одлетео у авио-базу Констанца (после одрађених задатака, одлетео је назад у Сигонелу).

Прочитајте још:  20 украјинских падобранаца се предало снагама ДНР
Овако моћна војна маска за „мирољубиви контејнерски брод” јасно наговештава да би он могао да буде „мамац” и истовремено морска платформа за организовање овог напада.

Генерално, може се рећи следеће. У овом случају Русија није играла по „правилима“ која су покушале да јој наметну западне обавештајне службе, које су биле изузетно заинтересоване да заоштре ситуацију у Црном мору и промени став Турске о затварању црноморског мореуза за САД. морнарица. Москва сада има друге и много значајније приоритете. Што се тиче трикова злонамерних „мишева”, „мачак Леополд” ће свакако наћи прилику да им штипа реп, где и када му одговара. Русија увек враћа такве „дугове“.

Јуриј Борисов/ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *