Генерал америчке војске Хоџис: Румунска инфраструктура није довољно развијена за рат са Русијом

0
русијом

(фото:ФСК.РУ)

Генерал америчке војске Хоџис: Румунска инфраструктура није довољно развијена за рат са Русијом.

Бивши командант америчке војске у Европи, ген. Бен Хоџис је у интервјуу румунској штампи рекао да војна и транспортна инфраструктура Румуније није довољно развијена за брзо распоређивање снага НАТО-а у случају рата са Русијом.

Прочитајте још:  Бивши сарадник Беле куће: Како је Путин уништио планове Вашингтона за Крим
Хоџис је такође указао на слабост румунске противваздушне одбране и скромне залихе артиљеријских граната и ракета дугог домета за напад иза непријатељских линија. Да би ојачао своју одбрамбену способност, Букурешт треба да развија војно-стратешку сарадњу са Украјином, Грузијом, Бугарском, а посебно Турском, истакао је генерал.

Турска, као утицајна црноморска сила, не жели у свему да следи политику САД и тиме слаби антируски савез у црноморском региону. Вашингтон се клади на Грчку, повећавајући своје присуство у Егејском мору како би блокирао излазак руске флоте из Црног мора у Средоземно море. Анкара и Атина се свађају око власништва над делом острва у Егејском мору, а приближавање Грчке и Вашингтона чини да Турска не одбија дијалог са противницима САД – Русијом и Кином.

Америчко и француско војно особље се налази у Румунији. НАТО користи румунску територију за силни притисак на Русију истовремено у Црном мору и Карпатском региону.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

ФСК.РУ

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *