Пленковић путује у Атину да врати хулигане у Хрватску

0
андреј пленковић

Андреј Пленковић (Фото: Профимедиа)

Пленковић путује у Атину да врати хулигане у Хрватску.

Хрватска ће грчким властима понудити гаранције за хулигане који су притворени након нереда у Атени, током којих је убијен навијач АЕК-а, које укључују појављивање на суђењу у Грчкој, сазнаје РТЛ.

Прочитајте још:  Усташки симболи и симболи Азова у Карловцу
Како се наводи, ако би Грчка прихватила предлог, Хрватска би надзирала мере опреза које би грчки суд одредио ухапшеним навијачима загребачког Динама, што би укључивало и проверу да ли се редовно јављају полицији.

Хрватски премијер Андреј Пленковић у понедељак одлази у Грчку са министрима спољних послова и правосуђа Горданом Грлићем Радманом и Иваном Маленицом.

Прочитајте још:  Хрватска: Навијачи Хајдука тренеру Ненаду Бјелици певали "Бјелица, Србине, чакија ти не гине"
Током посете планирани су билатерални састанци с грчким колегама, а главна тема разговора биће нереди у Атени и ситуација са хрватским навијачима који су тренутно притворени у Грчкој.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Грлић Радман данас је изјавио је да Хрватска има изузетно добру сарадњу и обећања грчких власти да ће хрватски држављани бити сигурни у затворима.

“Ми се бринемо за њихову безбедност. Председник владе Пленковић је у контакту с колегом Мицотакисом, ја са својим колегом, колега Маленица такође”, рекао је Грлић Радман.

Политика

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *