Руска хероина добила улицу у Доњецку: Дарја Дугина је наша, памтиће је и наши потомци

1

Дарја Дугина, руска новинарка и ћерка познатог политичког филозофа и писца Александра Дугина, погинула је пре тачно годину дана. Млада новинарка и велики руски патриота, која је, како је то описао шеф ДНР-а Денис Пушилин, врло добро разумела праве узроке актуелног сукоба у Украјини, трагично је настрадала на данашњи дан у двадесетдеветој години живота због експлозива који је украјинска страна поставила испод њеног аутомобила.

Руско друштво данас Дарји одаје пошту и поручује да Русија не заборавља своје хероје.

Због њеног патриотизма и жртве коју је поднела због подршке Русији, Доњецка Народна Република доделила је Дугиној улицу. Улица Дарје Дугине налази се поред парка, који је име добио по првом шефу ДНР-а Александру Захарченко. Захарченко је, подсетимо, погинуо 2018. године приликом терористичког напада, а вест о томе да је руска хероина добила улицу на Телеграму је данас објавио шеф ДНР-а.

“Била је прави патриота Русије – активно и отворено је подржавала Специјалну војну операцију, јавно је износила своју тачку гледишта. Она је добро разумела узроке војног сукоба, тврдила је да Русија није у рату са Украјином, већ са целим Западом, са глобализмом. За нас, она је наша. Даша је више пута била у ДНР, а овде на фотографији је у близини школе у ​​Доњецку, коју су уништиле украјинске гранате. У знак сећања на Дарју Дугину, одлучили смо да по њој назовемо улицу. Она је за нас херој. Памтићемо је и ми и наши потомци – она је тога достојна”.

Смрт Дугине коментарисала је и портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, која је искористила прилику да подсети и да нико на Западу није осудио терористички злочин, током којег је настрадала новинарка само због тога што је заступала тачку гледишта која је била у супротности са ставом колективног Запада.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Руска војска наставља да уништава складишта оружја украјинских снага

“Годину дана након трагичне смрти Дугине, још увек нисмо чули ни реч од релевантних међународних организација и институција за људска права о овом и многим другим намерним злочинима над представницима медија чије се гледиште не поклапа мишљењем колективног Запада”, рекла је Захарова.

Како је утврдила Федерална служба безбедности Русије, иза убиства Дарје Дугине стоји украјинска обавештајна служба, а починилац је Наталија Вовк, држављанка Украјине, која је у Русију са ћерком допутовала у јулу прошле године.

Дугина је погинула у вечерњим сатима у Московској области, на лицу места. Експлозији је непосредно присуствовао њен отац, Александар Дугин, који у тренутку несреће није био у аутомобилу.

Председник Русије осудио је њено убиство и посмртно јој доделио Орден за храброст, а власти су саопштиле да ће јој у знак сећања подигнути и споменик у Москви.

Дугина је завршила чувени Московски државни универзитет Ломоносов, а неко време студирала је и у Француској. Након завршетка студија, неретко је гостовала по медијима и јавно исказивала свој став. Њена филозофија поклапа се са становиштем оца Дугина.

Након почетка Специјалне војне операције, САД и ЕУ увеле су санкције против ње, а Дугина је средином прошле године била на фронту, када је посетила Доњецк и Мариупољ, као и познату челичану “Азовстаљ”, након што су је заузеле руске снаге.

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Руска хероина добила улицу у Доњецку: Дарја Дугина је наша, памтиће је и наши потомци

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *