Зелена агенда, Курти и Шмит су све само не ”спонтане” појаве

1
варали, робертс, курти

Александар Павић (Фото: Јутјуб)

Зелена агенда, Курти и Шмит су све само не ”спонтане” појаве

“Теорија завере је појам који се користи кад год неко приписује свесну намеру моћницима. Дакле, ја могу да ти кажем да су наставници у школама незадовољни својим платама и да се организују, да прете штрајком и врше притисак…

Могу да ти кажем да се фармери буне, да траже субвенције и промену политике… Али оног тренутка кадa кажем да људи који седе на врху, плутократија, богати и моћни, они који поседују већину Америке свесно теже за моћи и богатством, неко ће да се појави и да каже: ‘Шта је то – теорија завере?’ Или ће рећи да сте цинични, или параноични. Они сматрају да се ствари једноставно дешавају, да постоје непланиране последице, или да су наши лидери глупи, или кретени, или збуњени, и да боље и не знају да раде… Људи који делују у овом свету, делују са намером… Нема империјализма без империјалиста, капитализма без капиталиста, не постоје владари који ходају као месечари… Ви сами се бринете о сопственим интересима, ви се пазите и калкулишете… Откуд вам идеја да Дејвид Рокфелер то не ради? Откуд вам идеја да људи на врху то не раде? И откуд вам идеја да они не сарађују или не делују организовано? Неки ми кажу – је ли ти стварно мислиш да они седе у просторијама и кују планове? А ја им одговорим – не забога, не мислим да седе у просторијама – они са састају на рингишпилима или заједно скачу падобраном из авиона и држе се за руке… Па наравно да седе у просторијама – где би се иначе дођавола састајали?”, навео је амерички професор Мајкл Паренти.

Прочитајте још:  Да ли гејеви почињу да владају Европом?

– ЦИА је 1. априла 1967. издала упутство под насловом “Како одговорити на критике на рачун извештаја Воренове комисије” о убиству америчког председника Џона Кенедија, забринута због разних “теорија завере” које доводе у питање званичну верзију америчке владе, по којој је Ли Харви Освалд деловао сам и био једини атентатор. Упутство је издато под рубриком “психолошких операција”. Сматра се да је оно представљало зачетак инструментализације термина “теорија завере” ради дисквалификације сваког ко доводи у питање битне званичне наративе естаблишмента, односно дубоке државе.

– Крајем јуна 2023. године, Џозеф Бајден је издао, како је речено, своју коначну директиву о обелодањивању преосталих тајних докумената везаних за атентат на Џона Кенедија. Међутим, како извештава “Њујорк тајмс”, то значи да ће 4.684 докумената и даље, можда трајно остати сакривено од јавности. То укључује и документацију о оперативној активности агента ЦИА Рубена Ефрона, задуженог за читање Освалдове поште, што указује да је ЦИА водила обавештајну операцију везану за Освалда док је Кенеди још увек био жив.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Ако нема завере, шта се тачно крије?

– Ево неких одабраних наслова великих западних медија о “неминовној” климатској катастрофи током последњих пола века:

– “Прогнозира се страшна глад до 1975. Већ је касно”, Лос Анђелес тајмс, 17.11.1967.

– “Научник предвиђа ново ледено доба до 21. века” (због ваздушног загађења – прим. аут.), Бостон глоуб, 16.4.1970.

– “Свемирски сателити показују брзи долазак леденог доба”, Гардијан, 29.1.1974.

– “Малдиви ће бити потпуно под водом за 30 година”, АФП, 26.9.1988.

– “Званичници УН: Растућа мора би могла да збришу нације” (до 2000. г. – прим. аут.), АП, 30.6.1989.

Прочитајте још:  Мајмунске богиње из корона-сенке, свако да препозна царство којем ће се приклонити

– “Снежне падавине су сада ствар прошлости”, Индипендент, 20.4.2000.

– “Британија ће бити ’сибирска’ за мање од 20 година”, Гардијан, 21.2.2004.

– “Арктик ће бити без леда до 2018”, АП, 24.6.2008.

– “Још само 96 месеци је остало да се спасе свет, принц Чарлс”, Индипендент, 9.7.2009.

– “Гордон Браун (тадашњи британски премијер – прим. аут.): Имамо мање од педесет дана да сачувамо планету од катастрофе”, Индипендент, 20.10.2009.

– “(Ал) Гор: Поларна ледена капа може нестати до лета 2014”, Ју-Ес-Еј тудеј, 14.12.2009.

– “Америчка морнарица предвиђа Арктик без летњег леда до 2016”, Гардијан, 9.12.2013.

– “Француски министар спољних послова: имамо 500 дана да бисмо избегли климатски хаос”, Вашингтон егзаминер, 14.6.2014.

Иначе, ово последње упозорење је тадашњи француски министар спољних послова, Лорен Фабијус, изговорио током посете Вашингтону, у друштву свог домаћина, тадашњег шефа америчке дипломатије Џона Керија, који данас врши функцију “специјалног изасланика” Беле куће за климу.

Но, упркос свим горенаведеним промашеним најавама, исти људи и даље заговарају “хитне мере” против “глобалног загревања”, које ће неминовно донети пад квалитета живота и животног стандарда за практично целу популацију изван елита које овај наратив пропагирају и њихових верних сатрапа и извршилаца.

Хммм… Корпоративни медији и глобалистички олигарси и политичари гурају исту “зелену” причу, упркос томе што се ниједна њихова претходна алармантна најава није испунила. Да ли је могуће да је Паренти ипак у праву, да они ипак седе у неким просторијама – а не на рингишпилима – и договарају се око психолошке операције још већих размера од оне која је служила и служи заташкавању истине о убиству Кенедија (а, што не рећи – браће Кенеди)?

Прочитајте још:  На Балкану су схватили да Русија може да победи НАТО

Уместо одговора, ево још једног детаљчића који упућује на постојање неке завере, недавног закључка Здруженог комитета за опорезивање америчког Конгреса – да ће корпорације од преко милијарду долара и велике банке бити главни добитници корпоративних пореских олакшица везаних за “Нови зелени договор” који спроводи Бајденова администрација.

У међувремену, добитник Нобелове награде за физику за 2022. годину Џон Клаузер бива “канселован” од стране ММФ-а. Односно, крајем јула му је отказано предавање које је требало да одржи на тему климатских модела. Разлог? Једноставан: јавно је критиковао наратив о “климатском ванредном стању” као “опасну корупцију науке која угрожава светску привреду и добробит више милијарди људи”, а за климатску науку изјавио да је “метастазирала у масовну шок-журналистичку псеудо науку”.

У исто време стижу упозорења да ће елиминисање тзв. фосилних горива изазвати “катастрофалан пад у људском благостању”. Можда никаква “завера” овде није посреди, али се све некако непогрешиво уклапа са гласинама о пројекту “златна милијарда”.

Дежурни скептици ће тврдити да нема никакве завере у наизглед невероватној координацији потеза лажног високог представника у БиХ Шмита и Куртијеве пироманске активности у региону. Некако је све то “спонтано”, али некако се увек закономерно креће у антисрпском правцу.

Вреди поновити закључак из уста једног од јунака Ијана Флеминга: “Једанпут је случајност. Двапут је подударност. Трећи пут је непријатељска акција”.

Како ствари стоје, у времену које долази, најсвеснији ће бити или завереници или параноици.

Александар Павић / РТ

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

1 утисак на “Зелена агенда, Курти и Шмит су све само не ”спонтане” појаве

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *