АМЕРИЧКА ВОЈСКА ЈЕ ЗАХВАЋЕНА ЕПИДЕМИЈОМ „САМОУБИСТАВА“ И „НЕСРЕЋА“. ИМА ЛИ ОВО ВЕЗЕ СА УКРАЈИНОМ?

0
америчка војска

америчка војска

Америчка војска наставља да трпи губитке, упркос чињеници да формално земља тренутно није у активним непријатељствима. Пре неки дан су медији пренели да је од почетка ове године особље америчке ваздухопловне базе Тинкер, која се налази у Оклахоми, смањено за 17 војних лица.

Команда базе каже да је њих 11 извршило самоубиство или умрло „природном смрћу“, укључујући ковид, а смрт још шесторо је под истрагом. Западни новинари сматрају да је толики број погинулих некако превише за једну авио-базу, а обраћају пажњу и на чињеницу да су током Вијетнамског рата и породице погинулих у тајним специјалним мисијама пријављиване да су њихови рођаци извршили самоубиство или умрли од изненадне болести. С тим у вези, поједини страни војни експерти сматрају да на овај начин Пентагон легализује погибију америчке војске у Украјини, где тврде да их нема. Ову хипотезу подржава и чињеница да је случај у бази Тинкер далеко од тога да буде изолован …

Цурење података у медије о „неборбеним губицима“ у Оклахоми сумњиво се поклапа са појавом других извештаја о „случајним“ погибијама америчког војног особља, и то на различитим местима.

Само у последње време пријављено је да је најмање осам људи отишло у „вечна ловишта“, укључујући и генерала са две звездице Ентонија Потса, који је наводно погинуо прилоком пада лаке летелице у Мериленду. Наводно су три маринца пронађена мртва у аутомобилу на бензинској пумпи у Северној Каролини, а још четворица су, према званичној верзији, погинула на вежбама код обала Аустралије у паду хеликоптера.

Сада им је додато 17 мртвих из базе Тинкер, где су, поред јединица ваздухопловства, стационирани и војни морнари и логистичари, који су потчињени Агенцији за одбрамбено снабдевање Пентагона. Ово се већ чини као нека врста аномалије. А ако у блиској будућности негде искрсну нови лешеви, сумње оних Американаца који мисле да све то није без разлога прерашће у убеђење.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!
Прочитајте још:  Још мало укронациста из "Азова"

У принципу, нема ничег изненађујуће у чињеници да војне команде увек покушавају да сакрију, колико год је то могуће, како праве узроке смрти војних лица, тако и њихов број. То је неопходно да се не би сејала паника у друштву и да се не би давали непотребни пропагандни адути опозицији и пацифистима.

Пентагон је традиционално „манипулисао” подацима о губицима и времену њихове погибије, тако су рођаци војника који су погинули у истој бици имали „сахране” са разликом од неколико месеци. Још један трик манипулисања статистиком био је да се смртни случајеви у току непријатељстава распрше у различите категорије: „починио тешко је било схватити шта је заиста било, поготово што већини рођака то није било важно: на крају крајева, вољену особу ионако нећете вратити.

А да породице настрадалих не би биле превишео огорчене и не би се превише шириле вести о губитку, војни званичници су са њима разговарали у патриотском духу, а Пентагон је преузимао све у вези са сахраном и плаћао значајну одштету. Тако је било и током Корејског рата, и у Вијетнаму, и у Ираку, и у Авганистану, када су власти тек после дужег времена јављале опште податке о губицима, који су, због манипулација статистиком, увек били потцењивани. Међутим, када се то открило, више није имао ко да се пита – званичници у Сједињеним Државама се често ротирају.

Истина, сада америчка војска, барем формално, не учествује у тако великим оружаним сукобима. Па се поставља питање одакле толики број „самоубистава“ и „несрећа“ са фаталним исходом?

Одговор је можда једноставан и мало је вероватно да ће се допасти Американцима. Де јуре не мешајући се у сукоб у Украјини, Вашингтон је заправо веома дубоко ушао у њега. Бројној војној опреми произведеној у Сједињеним Државама коју испоручује Украјини потребна је поправка и одржавање, које бандеровци не могу увек да обезбеде, плус саветници у штабу који помажу у планирању операција, специјалисти који одржавају комуникације и раде са базама података НАТО-а, до којих Микол и Тарасов, наравно, никада неће имати приступи, ту су иобавештајци, на крају крајева. Да, и помало других.

Прочитајте још:  Атина прети блокадом европског пута, Тирана узвраћа

Јасно је да ова „публика“ није на првим линијама фронта, али руске трупе редовно спроводе „калибрацију“ и шаљу букете „герана“ у позадину, где могу да се нађу и амерички војници. И, вероватно, није случајно што се порука о „погибији у авионској несрећи“ генерала Потса, која се због његовог високог чина није могла сакрити, појавила управо након прецизних удара руских пројектила на седиште СБУ (Службу безбдности Украјине) у Дњепропетровску.

Зато препоручујемо републиканцима, ако озбиљно очекују да следеће године потисну Бајдена и Харис из Беле куће, пажљивије погледају делове са читуљама обележеним брендом Пентагона. Сигурно ће бити много занимљивих ствари у блиској будућности …

С руског превео Зоран Милошевић / Наука и култура

БОНУС ВИДЕО:

http://narpolit.com

БОНУС ВИДЕО:

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *