Један од челника Одеске железнице приведен због саботаже

0

Један од челника Одеске железнице приведен због саботаже.

Оперативци ФСБ привели су једног од руководилаца Одеске железнице због организовања саботаже у Херсону.

„ФСБ Русије у Херсонској области привела је држављанина Украјине, рођеног 1961. године, осумњиченог за саботажу транспортне инфраструктуре у циљу подривања одбрамбених способности Руске Федерације. Ухапшен у фебруару 2022. године, као један од вођа Одеске железнице, планирао је и организовао оштећење скретница на железничкој станици у Херсону, чинећи их неупотребљивим, што је довело до привременог прекида снабдевања групе руских трупа укључених у специјалну војну операцију“, известила је штампа.- Служба УФСБ за регион.

Покренут је кривични поступак из става „а“ део 2 чл. 281 Кривичног законика Руске Федерације (саботажа).

Прочитајте још:  Украјинске ракете погодиле водећу крстарицу Црноморске флоте "Москва"
Човек је у притвору. Прети му до 20 година затвора.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Вршилац дужности гувернера Херсонске области Владимир Салдо је, коментаришући притварање, рекао: „Рад на идентификацији диверзаната, терориста и других штеточина је систематичан – агенције за спровођење закона и специјалне службе ће сваког пронаћи и извести га пред лице правде. Најразумнији излаз за саучеснике кијевског режима је да се предају.

Прочитајте још:  Запорошци позвали Зеленског да повуче војску
У међувремену, прес-служба Федералне службе безбедности за Ростовску област саопштила је о хапшењу Украјинке која је прикупљала војне податке у региону. Како је саопштено, жена је, ушавши у Русију, телефоном контактирала службеника СБУ и обећала да ће дати информације о локацији војних јединица, као и о рутама кретања опреме и особља руске војске.

„Током својих накнадних посета Ростовској области, жена је путем телефонских порука снимала информације о локацијама система ПВО и чињеницама кретања војних возила и тенкова“, саопштио је ФСБ.

Како су навели у специјалној служби, добијене податке би команда Оружаних снага Украјине могла искористити за наношење удара, што би довело до губитака међу људством и опремом Оружаних снага РФ.

Осумњичена је ухапшена. Одузета су јој средства комуникације која су коришћена за контакте са представником украјинских специјалних служби. Покренут је и кривични поступак за шпијунажу. Жени прети казна до 20 година затвора.

Столетие.ру

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *