Породици убице из „Рибникара“суд одузима новац и забрањује продају имовине

0
Врачару

Полиција и хитна помоћ окружиле основну школу Владимир Рибникар на Врачару где се десила пуцњава (Фото: Принтскрипт)

Породици убице из „Рибникара“суд одузима новац и забрањује продају имовине.

Апелациони суд у Београду потврдио је решење Вишег суда у Београду којим је забрањено М. К, мајци дечака који је починио масакр у Основној школи „Владислав Рибникар“, да отуђи и оптерети непокретности.

Ова одлука је донета након разматрања жалби на првостепено решење Вишег суда у Београду којим је раније одређена привремена мера ради обезбеђења будућег новчаног потраживања породица убијених.

Том одлуком мајци дечака М.К. забрањено је отуђење и оптерећење непокретности и удела на непокретностима и то становима, градском грађевинском земљишту, пољопривредном земљишту, гаражи-паркинг месту, породичној стамбеној згради и помоћној згради.

Прочитајте још:  Београд: Газела проходна, протест завршен
Истовремено је одређена привремена мера забране М.К. да отуђи, односно оптерети аутомобил „марке Фиат 500“, 2017. година производње, како се наводи на сајту Апелационог суда у Београду.

ПОДРЖИТЕ НЕЗАВИСНО НОВИНАРСТВО
Помозите рад Васељенске према својим могућностима:
5 €10 €20 €30 €50 €100 €PayPal
Заједничким снагама против цензуре и медијског мрака!

Потврђеним првостепеним решењем наложено је Народној банци Србије-Организацији за принудну наплату и јавном извршитељу да сва новчана средства којима располаже М.К. на рачунима и штедним улозима код пословних банака заплени, пренесе и положи у депозит јавног извршитеља до износа од 2.700.000 евра у динарској противвредности, а средства ће се чувати у депозиту јавног извршитеља све до правноснажног окончања парничног поступка.

Одређена је и привремена мера пописом и одузимањем готовог новца, накита и хартија од вредности извршног дужника, а одређен је рок од 30 дана члановима породице убијених за подношење тужбе у циљу оправдавања одређених привремених мера.

Прочитајте још:  На школи на КиМ исписани графити „ОВК“
Привремене мере остају на снази до правноснажног окончања поступка покренутог тужбом извршних поверилаца, а жалба не одлаже извршење.

Чланови породица убијених су 9. августа поднели тужбу у парничном поступку против мајке, оца и дечака К.К.

ИН4С

Бонус видео

За више вести из Србије и света на ове и сличне теме, придружите нам се на Фејсбуку, Твитеру, Инстаграму, Вајберу, Телеграму, Вконтакту, Вотсапу и Јутјубу.

Будите први који ћете сазнати најновије вести са Васељенске!

СВЕ НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ НА ТЕЛЕГРАМ КАНАЛУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *